20-26 листопада. До Кременчука завітає мандрівний фестиваль Docudays UA

14.11.2017, 12:04 Переглядів: 2 520

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля.

Що: відкриття мандрівного фестивалю Docudays UA

Де: в бібліотеці на вул. Європейській

Коли: відкриття відбудеться 20 листопада. Покази триватимуть з 20 по 26 листопада

 

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції.

 

Відкриватиме фестиваль стрічка про глобальну торгівлю китами, дельфінами й моржами – бізнес, сповнений жорстокості та корупції – розповідає фільм «Народжені бути вільними» (режисерка Ґаяне Петросян). Це відважне викривальне дослідження від журналісток-дайверок отримало приз глядацьких симпатій на Docudays UA-2017.

 

Стрічка-закриття «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» (режисер Аскольд Куров) присвячена історії судового процесу над українським режисером, незаконно ув’язненим у Росії.

 

Кременчуцький глядач зможе переглянути зворушливі історії про дорослішання, які розповідають фільми з програми DOCU/ЮНІСТЬ. Серед них – «Dixie Land» Романа Бондарчука про дивовижний дитячий джаз-бенд на березі Чорного моря. Цього літа стрічка отримала нагороду на Одеському кінофестивалі-2017 як найкращий український повнометражний фільм.

 

 

Спеціальні покази Мандрівного Docudays UA теж відбудуться в Кременчуці:

У фільмі «Боротьба Джамали» шведська журналістка Елін Йонссон фіксувала життя співачки і її сім’ї в Україні та Криму, розповідаючи трагічну історію родини та про її нинішні складнощі, пов’язані з окупацією. Через особистий і сильний портрет Джамали, а також пісню «1944», фільм звертається до історичних подій, депортації кримських татар і до сьогоденної політичної проблеми.

«Війна химер» (режисерки Анастасія та Марія Старожицькі) – особиста історія однієї з режисерок, яка переосмислює власний травматичний досвід, пов’язаний із війною. Це подорож двох закоханих до лінії фронту та спроби спільного життя після всього пройденого.

 

Виставки в рамках фестивалю:

  • Фотовиставка від проекту «Все ще повертаючись до Криму» - історії з життя кримських татар записані школярами з Кременчука, Червонограду, Вінниці, Сум та Бахчисараю.
  • Виставка постерів від проеку No hate ninjas (Ніндзі проти ненависті). Це ініціатива в рамках кампанії Ради Європи No hate speech movement -  про протидію мові ненависті онлайн.
  • Фотовиставка «Експансія» від франківської фотографині Ольги Кукуш про вплив пластику на наше життя, проблему не сортування сміття.
Автор: Руслана Горгола Відео: Docudays UA IHRDFF Джерело відео: youtube.com
Теги: кино
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх