Брати Пічки з Кременчука підкорювали «Осінній Кам’янець»

13.11.2017, 16:30 Переглядів: 4 187

Брати Пічки з Кременчука підкорювали «Осінній Кам’янець»

Скелелази Ігор і Демид пройшли на двох 29 трас

5 листопада у Кам'янець-Подільському відбувся відкритий чемпіонат Хмельницької області зі скелелазіння в дисципліні боулдеринг «Осінній Кам’янець». Для спортсменів підготували 15 трас різного рівня складності. У змаганнях взяли участь спортсмени з Львівської, Вінницької, Київської, Полтавської, Хмельницької, Тернопільської й Запорізької областей.

 
Кременчук представляли спортсмени брати Ігор та Демид Пічка. У віковій категорії 2009-2008 Ігор Пічка завоював 1 місце, пройшовши всі 15 трас з першої спроби. Демид Пічка вікової категорії 2010-2011 став 4-м, пройшовши 12 трас з першої спроби й ще 2 траси з другої. Спортсменів підготували тренери Олена Бутенко й Олександр Калісниченко в манежі КрНУ ім. Остроградського.

 

Брати Пічки з Кременчука підкорювали «Осінній Кам’янець»

 
Боулдеринг є різновидом скелелазіння і являє собою короткі гранично складні траси. Цей вид скелелазіння заснували у штаті Колорадо, в містечку Боулдер, передмістя якого оточений безліччю кам'яних брил висотою від 3 до 6 метрів. Надалі фестивалі по проходженню величезної кількості придуманих маршрутів і переросли в сучасні змагання з боулдерингу.


Для заняття і розвитку даним видом скелелазіння не потрібно високих стендів, досить висоти стенду від 4 до 5 метрів. За своєю популярністю в світі боулдеринг успішно конкурує з лазіння на трудність.


В Україні найбільш сучасні боулдер-зали, розташовані в Києві, Львові, Дніпрі та Харкові. На жаль, в Кременчуці немає боулдерингу, і нашим спортсменам доводиться осягати цей вид скелелазіння на змаганнях і боулдерингових залах в інших містах.

 

Скелелазіння як самостійний вид спорту включений в програму Олімпійських ігор з 2020. У скелелазінні прийнята система триборства, яка включає лазіння на швидкість, лазіння на трудність, боулдеринг. Підрахунку загальної кількості балів, враховуються всі три види боулдеринг, швидкість, трудність.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Таня Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх