Юні кременчужани відвідуватимуть гуртки по картках й за гроші литовців

18.10.2017, 14:41 Переглядів: 3 623

Юні кременчужани відвідуватимуть гуртки по картках й за гроші литовців

Литовці поділилися з Кременчуком досвідом забезпечення фінансування неформальної освіти

З 1 вересня 2018 року за гуртки кременчужанам платитимуть іноземці, але з часом фінансування підтримка неформальної освіти ляже на плечі місцевого бюджету. Литовсько-український проект «Забезпечення якості неформальної освіти - запорука розвитку життєвих навичок дітей та молоді», який фінансується Фондом Співпраці представив у Кременчуці екс-міністр освіти і науки Литви Гинтарас Степонавичус, Президент Литовської асоціації неформальної освіти «Академія молоді» Валдас Янкаускас, заступник директора центру дітей та молоді Литви Далі Навикиене.


Екс-міністр освіти Литви зазначив, що до запровадження реформи позашкільної освіти гурти відвідували 27% литовських школярів, але за 2 роки залучили удвічі більше.


Суть реформи полягає в тому, що на кожного школяра віком до 18 років щомісячно виділяється 15 євро. Ці кошти використовуються адресно в вигляді сплати за навчання.

 

У Кременчуці проект хочуть реалізувати з початку нового навчального року. Щоб розпочати проект необхідно створити реєстр учнів навчальних установ від 6 до 18 років. Участь в проекті візьмуть заклади, організації та установи позашкільної дитячої освіти різних форм власності, які отримають акредитацію.

 

За словами віце-мера Ольги Усанової крім реєстру школярів підраховують собівартість послуг. У разі якщо дитина відвідує гурток танців за 250 грн на місяць, то 200 грн будуть виплачувати в рамках програми, а 50 грн – батьки.

 

Литовська делегація розповіла, що кошти перераховувалися на картку з якої потім списувалися кошти навчальним закладам позашкільної освіти.

 

- Проект поки фінансуватиме посольство Литви та Швеції, Міністерство закордонних справ Литви. Також є домовленість про фінансування з державного бюджету, але згодом це ляже на плечі міського бюджету, - додав Валдас Янкаускас.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба виконавчого комітету Кременчуцької міської ради
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх