Кременчуцького дільничого, який втік в «ЛНР», заочно засудили за хабар

13.09.2017, 17:04 Переглядів: 4 082

Рішення прийняв суддя Крюківського районного суду

24-річного помічника дільничого міліціонера, який взяв хабар у розмірі 2 000 грн і втік до Луганська, засудили до трьох років позбавлення волі. Відповідне рішення прийняв суддя Крюківського районного суду Кременчука Андрій Степура.

 

Згідно з реєстром судових рішень, помічника дільничного інспектора міліції Крюківського ВМ Кременчуцького МВ УМВС України в Полтавській області Василя Полянського затримали 14 травня 2015 року.


9 травня, у дворі будинку по вул. Правобережній (раніше Червоноармійській), 48 у Кременчуці він натрапив на дівчину, яка мала намір покурити «косячок».

 

- Правоохоронець, побачивши вогник, підійшов до дівчини, пред’явив посвідчення працівника міліції й зажадав показати йому, що вона тримає в руці. Та погодилась і надала згорток паперу, в якому була подрібнена речовина зеленого кольору рослинного походження, а саме особливо небезпечний наркотичний засіб (канабіс)», - йдеться у рішенні суду. - Дівчина запропонувала йому «вирішити питання» за 2 тис. грн. Полянський погодився, а в якості гарантії забрав наркотики та золоті сережки.

 

Через 5 днів міліціонер нагадав про «борг» та попередив, що якщо дівчина не знайде коштів, то канабісу та сережок вона не побачить. Дівчина гроші знайшла.

 

Для передачі хабара Полянський відправив свого родича, однак дівчина відмовилася віддавати гроші бо сережок своїх не побачила. Після правоохоронець прийшов на місце зустрічі з наркотиками та сережками, які віддав власниці.

 

Міліціонер разом з родичем зайшли до приміщення пункту дільничних інспекторів міліції (1 поверх будівлі по вул. І. Приходька, 91), де сховали гроші у підвалі. Одразу після цього правоохоронці провели обшук і вилучили хабар.

 

15 травня Василя Полянського посадили під домашній арешт, але він втік на непідконтрольну Україні територію в Луганськ. Тому решту слідчих та судових дій правоохоронці проводили заочно.

 

Колишнього міліціонера визнали винним в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (за ч.1 ст.368 ККУ). Василю Полянському обрали максимально можливий термін - 3 роки ув’язнення. Початок строку відбування рахуватиметься з того моменту, коли його затримають. Чоловік ще має 30 днів на оскарження вироку. Також суд призначив покарання і родичу, який виступив посередником у хабарництві, його оштрафували на 1,7 тис. грн.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх