Іловайськ. На допомогу «Донбасу»

29.08.2017, 19:32 Переглядів: 3 825

Розповідь кременчуцького бійця Івана Колесника

До третьої річниці Іловайської трагедії «Громадське.Кременчук» створило фільм «Іловайськ. На допомогу «Донбасу». Це розповідь кременчужанина Івана Колесника, став учасником операції, яка мала б допомогти вивести батальйон «Донбас» з іловайського оточення. Фільм презентували кременчужанам 29 серпня на площі Незалежності у Кременчуці. 

 

 

 

 

Як і сама іловайська трагедія, операція з деблокування міста стала частиною загальної катастрофи. За словами Івана Колесника, план операції став провальним, а ті хто її розробляли виявилися відірваними від реальних подій на сході України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


27 серпня 2014 року загін 42-го окремого мотопіхотного батальйону «Рух опору» чисельністю у 90 чоловік перекинули вертольотами з Краматорська в район Докучаєвська, де посилили двома одиницями БМП. Загін мав зустрітися з ротно-тактичною групою 92-ї механізованої бригади в районі селища Колоски, і мала відбутися спроба деблокувати оточені під Іловайськом українські сили.


Зведений загін батальйону так і не зустрівся з 92-ю бригадою, у ніч з 27 на 28 серпня зазнав артилерійських обстрілів, після чого зранку 28 серпня був атакований десантниками збройних сил РФ. Іван отримав важке поранений, три дні переховувався від росіян, а допомогу йому надала місцева жителька.

 

Нагадаємо, це вже другий фільм «Громадське.Кременчук» про події в Іловайську, минулого року кременчужанам презентували фільм «Іловайськ – історія трагедії». 

 

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко Джерело відео: Кременчуцьке Громадське Телебачення
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх