17 ділянок забрали в АТОвців, які раніше приватизували землю

9.08.2017, 08:25 Переглядів: 4 778

17 ділянок забрали в АТОвців, які раніше приватизували землю

Земельні ділянки повернуть до резерву земель Кременчука

17 земельних ділянок повернули у резерв Кременчука, про це повідомляє прес-служба мерії. Питання розглянули на засіданні робочої групи з визначення порядку забезпечення земельними ділянками учасників бойових дій, в тому числі учасників АТО міста.

 

За словами віце-мера Дмитра Кравченка детальний план мікрорайону «Озерний» передбачає 460 присадибних ділянок. 16 з них було надано членам родин загиблих, ще 3 ділянки в даному масиві було зарезервовано. 441 земельну ділянку розподілили між інвалідами війни, учасниками бойових дій, в тому числі АТО, шляхом жеребкування 16 травня поточного року.

 

 

Начальник управління земельних ресурсів Ірина Безверха повідомила, що до виконавчого комітету надійшло 287 заяв від учасників бойових дій про видачу дозвільного рішення на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у мікрорайоні «Озерний».

 

Відповідно до чинного законодавства, громадянин України має право скористатися правом безоплатної приватизації земельних ділянок за цільовим призначенням – для будівництва й обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) лише один раз.

 

При підготовці проекту рішення Кременчуцької міської ради за даними Державного земельного кадастру працівники управління виявили 17 заявників, які скористалися цим правом раніше. При поданні заяв всі учасники бойових дій власноруч писали, що не використали право приватизації. Наразі вони говорять про те, що думали, що мають право приватизувати ще одну земельну ділянку, як учасник АТО.

 

Члени робочої групи вирішили повернути ці земельні ділянки до резерву міста. Адже скориставшись правом на безоплатну приватизацію земельної ділянки, вони не мають права робити це вдруге.

 

Один з учасників АТО, повідомив, що у дев’ятирічному віці дідусь включив його до приватизації своєї земельної ділянки без згоди. У цьому або подібних випадках буде прийматися судове рішення про скасування раніше використаного права на безоплатну приватизацію земельної ділянки.

 

Батько одного із загиблих учасників АТО також скористався правом безоплатної приватизації земельних ділянок не за цільовим призначенням – для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), тож земельну ділянку у мікрорайоні «Озерний» вирішили повернути до резерву земель міста.

 

Члени комісії також розглянули заяву вдови Володимира Шаповала, який загинув у зоні АТО, щодо виділення земельної ділянки. Прийняли рішення виділити родині Володимира Шаповала земельну ділянку у мікрорайоні «Озерний».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Кременчуцької міської ради
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх