Ну, нарешті: вперше з 2014-го року в Україну завезли ліки проти ботулізму

6.07.2017, 12:11 Переглядів: 2 835

Ну, нарешті: вперше з 2014-го року в Україну завезли ліки проти ботулізму

Перші 25 курсів для формування базового запасу антитоксину канадського виробництва надали за Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй

4 липня в Україну прибула партія необхідних ліків проти ботулізму. За даними Міністерства охорони здоров’я, даний препарат привезли вперше з 2014 року. Перші 25 курсів для формування базового запасу антитоксину канадського виробництва надала Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй.

 

 

ПРООН підтримала Міністерство охорони здоров’я України і надала антитоксин проти ботулізму вартістю 2,5 мільйони гривень як гуманітарну допомогу. 

 

Протягом останніх місяців, в Україні спостерігається підвищення захворюваності на ботулізм – з початку 2017 року зафіксовано 76 випадків захворювання, 8 з них смертельні.

 

 

Міністерство охорони здоров’я України зіткнулося з серйозною проблемою для боротьби з нинішнім спалахом, оскільки в Україні з 2014 року не зареєстровано антитоксинів ботулізму. Більше того, на подібні закупівлі не були передбачені бюджетні кошти.

 

Антитоксин, який в усьому світі виробляється лише кількома компаніями, був у максимально стислий термін закуплений ПРООН. Високоякісні ліки канадського виробництва прибули до аеропорту в Києві, звідки вони передаються на спеціалізований склад Міністерства охорони здоров'я.

 

Поточна поставка дозволить сформувати базовий запас, що буде використано для негайного лікування нових випадків, які будуть зафіксовані. Сироватки будуть в найкоротші строки надаватися в разі потреби.

 

Міністерство нагадує, що запобігання є найбільш ефективним способом уникнути ботулізму та закликає утримуватися від їжі, про якість якої споживачу достеменно невідомо. До факторів ризику належать споживання в’яленої, солоної та консервованої риби, оскільки вона могла бути заражена у природних умовах і не проходила термічну обробку. Варто також уникати споживання продуктів у разі, якщо споживач не може бути впевнений у дотриманні умов зберігання та транспортування.

 

Теги: ботулизм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх