Кременчужан закликають вакцинуватися проти кору

7.07.2017, 10:10 Переглядів: 3 308

Кременчужан закликають вакцинуватися проти кору

Медики Кременчука рекомендують жителям міста вакцинувати дітей проти кору

Кременчуцькі лікарі закликають громадян захистити себе і своїх дітей зробивши щеплення. Вакцинація проти кору, паротиту й краснухи входить до переліку обов’язкових профілактичних щеплень в Україні і проводиться для дітей безкоштовно згідно з календарем вакцинації.

 


За даними Міністерства охорони здоров’я України, у червні цього року на кір захворіли 473 людини, що удвічі більше порівняно з минулими місяцями. Спахали захворювання зареєстровані у Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Одеській областях. Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та місто Київ. Більше 70% хворих – діти та підлітки.

 

 

Кременчужан закликають вакцинуватися проти кору

 

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вона проявляється високою температурою, нежиттю, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку.


За даними МОЗ, більшість людей, що захворіли у 2017 році, не мали усіх необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі. Тоді як специфічного лікування проти кору не існує, найдієвішою профілактикою захворювання є вакцинація. Наразі в Україні доступна комбінована вакцина PRIORIX проти кору, епідемічного паротиту та краснухи виробництва GSK, яку на замовлення МОЗ закупив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за кошти бюджету.


Тож медики наголошують, що хворобу легше попередити, аніж лікувати. Що ж до ситуації у Кременчуці, то за інформацією заступника головного лікаря з поліклінічної роботи дитячої лікарні Надії Боровик, дитячі поліклініки міста Кременчука забезпечені комплексною вакциною проти кору. Щеплення безкоштовне, тож батькам радять робити вакцинації своїм дітям вчасно, відповідно до рекомендацій лікарів.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх