Можна 352, але краще 704...

20.06.2017, 17:32 Переглядів: 5 483

Можна 352, але краще 704...

Розмір виплати єдиного внеску впливає на страховий стаж кременчужан

 

З 1 січня фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплатити єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. За інформацією Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області, відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

 

У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб підприємців становить 704 гривень на місяць (3200 грн.*22відсотки).

 

Отже, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску у сумі не менше 352 гривень щомісяця.

 

Водночас, для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, як повний місяць, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

 

Якщо ж єдиний внесок буде сплачений у сумі 352 гривні за місяць, то буде зараховано лише півмісяця страхового стажу. А це вплине на визначення права на пенсію за віком та її розмір. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх