Хто більше: Рева обіцяє, що середня зарплата українця зросте до 7100, а Гройсман - до 10 000 гривень

14.06.2017, 13:04 Переглядів: 5 009

Варто відмітити, що мова йде про середню зарплату, а не про мінімальну

 

До кінця 2017 року середня заробітна плата українців зросте на 37% - до 7100 грн, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на міністра Андрія Реву.

 

З 11 по 14 червня українська делегація, очолювана Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою, бере участь у 106–й сесії Міжнародної конференції праці, що проходить у місті швейцарській Женеві.

 

Рева під час свого виступу перед учасниками сесії, з метою ознайомлення Міжнародної конференції із основними моментами діяльності Уряду щодо покращення умов праці українців та початок проведення реформи оплати праці, анонсував прогнозоване зростання середньої заробітної плати.

 

- Також реформа оплати праці передбачає перегляд встановлення заробітної плати з метою поступового підвищення реальної заробітної плати та ліквідації заборгованості по заробітній платі, - зазначає Андрій Рева. - Реформа оплати праці відбувається разом з модернізацією системи інспекції праці.

 

За його словами, першими кроками стало збільшення мінімальної заробітної плати на 100% та заходи з дотримання інфляції на помірному рівні, а до кінця 2017 року передбачається прогнозоване зростання ще на 37% (до 7100 грн). З цієї суми випливає, що до зростання середня зарплата становила трохи менше 4 500 грн. Під час засідання уряду 31 травня Рева зазначав, що зараз середня зарплата українця становить 6 600 грн.

 

- Зростання середньої заробітної плати ми прогнозували в липні 2016 року на 2017 рік до 5900 гривень, зараз прогноз - 7100 гривень, при тому, що зараз середня заробітна плата 6600 гривень на місяць, - сказав він.

 

Далі - більше: в середньостроковій перспективі зарплата становитиме уже 10 000 грн. Про це сьогодні. 14 червня, на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє УНІАН.

 

- Ми прогнозуємо, що цього року середня заробітна плата становитиме 7 тис. грн, а в середньостроковій перспективі - 10 тис. грн, - сказав прем'єр.

 

Варто відзначити, що мова йде про середню зарплату, а не про мінімальну.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: media.giphy.com
Теги: зарплата
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх