Кременчужанам представили картини, що говорять

9.06.2017, 17:35 Переглядів: 4 207

Кременчужанам представили картини, що говорять

До 85-річчя від дня народження Наталії Юзефович у галереї відкрилась виставка її робіт

9 червня у Картинній галереї Наталії Юзефович (вул. Космічна, 9) відкрилась ювілейна виставка робіт відомої кременчужанки «Подорож у живописний світ Наталії Юзефович».

 

Виставка приурочена 85-річчю від дня народження художниці, яка народилася 10 червня 1932 року у сім'ї художника. Після закінчення Харківського художнього інституту та роботи на Закарпатті жила і працювала у Кременчуці. У 2002 році Наталія подарувала місту більше 150 картин, які відтоді зберігаються та експонуються у Картинній галереї Наталії Юзефович. Зараз у їх фонді 167 робіт художниці.

 

2009-го року Наталія померла. Друзі згадують, що вона писала ледь не до останнього дня і щиро мріяла, аби діти у Кременчуці мали змогу отримувати якісне естетичне виховання та бачити прекрасне. За все своє життя мисткиня написала близько 800 робіт, які щиро дарувала друзям, музеям, місту. 80 картин залишила донці Наталії Бондаренко, яка також стала художницею і живе в Італії. Роботи Юзефович цінуються не лише у Кременчуці, вони зберігаються в багатьох приватних та державних колекціях Украини. 

 

В відкритій експозиції представлено близько 40 живописних творів, написаних Наталією в різні періоди творчості. Серед них і портрети, і натюрморти, і пейзажі. В рамках відкриття, своїми спогадами про художницю ділились митці нашого міста, її друзі, колеги. Більшість з них зійшлися в тому, що пані Наталя була надзвичайно талановитою, рішучою, наполегливою, але замкнутою людиною, що неохоче підпускала до себе сторонніх людей і не любила говорити про себе. Тож за неї найпромовистіше говорять її роботи, які сповна відображають світ художниці кольором, формою, почерком.

 

Тож пропонуємо познайомитись з Наталією Юзефович, розглядаючи її роботи у нашому фоторепортажі або особисто - експозиція працюватиме з 9 по 21 червня, з 10.00 до 17.00, щодня крім понеділка.

 

А ми, трохи згодом, обов'язково підготуємо для Вас спогади її друзів та колег, щоб знайомство було повним. 

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх