«Головний потерпілий від санкцій — це український користувач», - Яндекс

17.05.2017, 09:11 Переглядів: 4 099

«Головний потерпілий від санкцій — це український користувач», - Яндекс

Команда Яндекс заявляє, що не являється соцмережею, де могли б розповсюджуватися антиукраїнські заклики, і завжди реагувала на звернення СБУ та інших правоохоронних органів

Команда Яндекс заявила, що на бізнес їхньої компанії санкції не вплинуть, а головний потерпілий від блокування російського пошуковика - це український користувач. Про це йдеться у заяві Яндекса, яка була надіслана до редакції "Кременчуцького Телеграфу". 

 

"Бізнес групи компаній Яндекса, звичайно, дуже великий, і санкції на нього не вплинуть. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач. Дуже шкода", - йдеться у повідомленні.

 

Команда Яндекс.Україна зазначає, що сервісами їхньої пошукової системи користуються 11 мільйонів українців. У багатьох на цих сервісах зав'язаний бізнес.  

 

- Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Більше 12 років ми робимо український пошук, карти українських міст, навігацію, освітні проекти та ще кілька десятків різних проектів. Весь цей час наша українська команда працює відповідно до законодавства України, вкладає всі свої сили у створення якісних продуктів".

 

Також у компанії відповіли на заяву СБУ про те, що керівництво інтернет-ресурсів, що потрапило до санкційного списку, жодного разу не відреагувало на численні звернення СБ України:

 

- Ми завжди реагуємо на звернення СБУ та інших правоохоронних органів України згідно зі встановленими процедурами. Яндекс не є соціальною мережею, в нього немає власної соціальної мережі, де в тому числі міг б розповсюджуватися контент, про який іде мова у заяві. 

 

Заява СБУ

 

Російські спецслужби ведуть гібридну війну проти населення України, використовуючи у своїх спеціальних інформаційних операціях інтернет-ресурси «ВКонтакте», «Однокласники», «Mail.ru» та ін.

 

Служба безпеки України постійно фіксує активне поширення через такі ресурси антиукраїнських закликів до радикальних протестних акцій з використанням зброї.

 

Зауважу, що керівництво інтернет-ресурсів, що потрапило до санкційного списку, жодного разу не відреагувало на численні звернення СБ України.

 

Відповідно до рішення Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України Служба безпеки разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування відповідних Інтернет-ресурсів. Значна частина інтернет-провайдерів вже має технічну можливість блокувати ці інтернет-ресурси. СБ України звертає увагу суб’єктів господарчої діяльності на безумовне виконання Указу Президента України П. Порошенка за № 133/2017. 

 

Нагадаємо, 16 травня Президент України своїм указом увів в дію санкції проти РФ. На території України мають заблокувати російські соцмережі "Вконтакте", "Однокласники", Mail.ru, Яндекс. Окрім цих ресурсів до списку заблокованих потрапила і бухгалтерська програма 1С.

Автор: editor
Теги: санкции
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх