17 травня оберуть кращих юних журналістів Кременчука

14.05.2017, 12:01 Переглядів: 2 256

Також цього дня презентують книгу доцента кафедри теорії, історії держави та права КрНУ Олександра Уріна «Народження та гартування демократії у Кременчуці під час боротьби за незалежність України»

17 травня о 12.00 підведуть підсумки та нагородження переможців Конкурсу молодих журналістів пам'яті Вадима Бойка. Нагородження відбудеться у першому корпусі Кременчуцького національного університету, в аудиторії №1121. 

 

Одночасно відбудеться презентація книги доцента кафедри теорії, історії держави та права КрНУ Олександра Уріна «Народження та гартування демократії у Кременчуці під час боротьби за незалежність України», в якій чимало сторінок присвячено історії міста, пов’язаної з життям та діяльністю Вадима Бойка.

 

 

Нагадаємо, цього року виповнюється 25 років із дня трагічної загибелі Вадима Бойка. Досі не знайдено його вбивць. Слідство було закрито за формальними формулюваннями про побутову причину трагедії. Мовляв вибухнув телевізор. Хоча експерти відзначають чимало протиріч під час ведення розслідування та небажання тодішньої влади розкрити правду про загибель журналіста. Вадим Бойко проводив чимало гучних журналістських розслідувань стосовно зловживань влади, він першим із тележурналістів підняв питання неприпустимості закритого режиму історичного комплексу «Межигір’я”, займався розслідуванням корупційних схем при друкуванні української валюти, цікавився питанням, куди поділися мільярди радянських карбованців, так зване «золото партії», що належали компартії України після заборони КПРС в 1991 році. Завдяки принциповій позиції Вадима Бойка та його колег країна змогла побачити правду про події в Литві при спробі штурму Вільнюського телецентру (що дуже нагадують нинішні провокації під час окупації частини Донбасу), про життя людей, що відмовилися їхати з Чорнобильської зони, про перепоховання в Україні поета-дисидента Василя Стуса та багато інших гострих розслідувань.

 

Вшановуючи пам’ять Вадима Бойка, у місті щорічно проводиться Конкурс молодих журналістів. Цього року підсумки конкурсу будуть озвучені одночасно з презентацією книги. Переможців у кількох номінаціях назвуть громадські організації, а також редакції двох газет – "Кременчуцький Телеграф" та "Кременчуцька газета". Вперше цього року окрім газетних жанрів учасники подавали аудіо- та відеосюжети.

Теги: нардеп
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх