Собаки кременчуцької поліції та Нацгвардії прийдуть на костюмований парад тварин

12.04.2017, 16:32 Переглядів: 4 048

Собаки кременчуцької поліції та Нацгвардії прийдуть на костюмований парад тварин

Ці тварини особливі - вони охороняють громадський порядок та шукають вибухівку

У костюмованому параді тварин "Кубок Хатіко", який відбудеться у Кременчуці 14 травня, візьмуть участь собаки-правоохоронці.

 

Красуня-лабрадор Діна служить у поліції. Вона займається пошуком вибухонебезпечних речовин. В рамках профілактики перед масовими заходами футболом чи мітингом Діна обходить територію. Лабрадор також знаходила вибухонебезпечний об'єкт при мінуванні Кременчуцької міської ради.

 

 

- Три роки тому Діну передали до нас на службу із полтавського кінологічного центру, - розповів "Телеграфу" кінолог сержант поліції Ігор Денисюк.

 

Як раніше писав "Телеграф", за допомогою гри собак навчають шукати вибухонебезпечні та наркотичні речовини. Якщо собака легко піддається тренуванню, то її можна навчити за місяць. Коли собака знаходить небезпечну речовину, то зупиняється біля неї і подає голос. Тварин не підсаджують на наркотики, як дехто вважає.

 

 

- Навчання відбувається за допомогою гри. Улюблену іграшку тварини ховають в одній з 6-7 баночок. Собака по запаху повинна визначити, що це її іграшка, і в цей момент необхідно кілька разів посадити собаку. Як тільки вона сідає, їй дозволяється взяти іграшку. Вона це запам'ятовує. Якщо собака в майбутньому шукатиме вибухівку, то їй підкладають тротил, порох, зброю. Якщо наркотики - наркотичні речовини. Таким чином у собаки відкладається, що її іграшка пахне саме так, - про особливості дресирування собак "Телеграфу" ще 2 роки тому розповідав старший інспектор-кінолог Володимир Сапко.

 

Собаки кременчуцької поліції та Нацгвардії прийдуть на костюмований парад тварин

 

Також своїх чотирилапих друзів на костюмованому параді тварин представлять нацгвардійці. Як стало відомо "Телеграфу", військовослужбовці частини 3059 поки що визначаються з кандидатом. Найближчим часом частина вирушить в зону АТО охороняти громадський порядок. Разом з військовими вирушить на бойові завдання і хвостаті. Хто залишиться у Кременчуці - візьме участь у параді.

 

- Зараз визначаємося з кандидатурою. Хто не поїде в АТО, той візьме участь у параді, - зазначив підполковник Микола Шишко.

 

Собаки кременчуцької поліції та Нацгвардії прийдуть на костюмований парад тварин

 

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ПАРАД МОЖНА ТУТ

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх