Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан

28.02.2017, 18:01 Переглядів: 7 868

Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан

Вчитися весело!

Нещодавно мережею поширились дотепні приклади правильного використання деяких слів, в яких українці найчастіше використовують кальку з російської мови. Вони настільки кумедні, що ми просто не можемо їх Вам не показати.

 

Відзначимо, що на картинках наведені фрази або слова, які українцями часто використовуються або розуміються неправильно, а подані картинки яскраво демонструють, що зазвичай мається на увазі при використанні відповідного звороту.

 

Веселі «правила» створив стріт-арт художник із Києва Єжи Коноп’є - саме він запустив у мережі проект «Мова кольорова», за допомогою якого закликає слідкувати за вживанням слів в українській мові. Як написав Єжи у Facebook, «проект «Мова кольорова» покликаний допомогти вивчити та покращити знання української мови. Тут розглядаються типові випадки плутанини і неправильного вживання слів, фраз, понять. Наведені приклади не унормовують мовні правила, а звертають увагу на різноманітність української мови».

 

Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан Поради від шпрехенфюрера: в кінці робочого дня мовний патруль спішить до кременчужан

 

За словами Єжи Коноп’є, деякі слайди мають інше завдання і «геть не годні претендувати на унормування мовних правил». «Наприклад, слайд «Сковорода і пательня» більш гумористичний. В українській мові сковорідкою називають якраз круглий посуд, а пательнею – велике квадратне деко», – пояснює автор. До того ж, він наголосив: «Не слід сприймати цей проект як закон. Він лише покликаний звернути увагу на різноманітність української мови».

 

Вчитися весело!

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: facebook.com Фото: Єжи Коноп’є
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх