Ще не говориш українською? Тоді вони йдуть до Вас! До нас вони сьогодні вже приходили...

21.02.2017, 11:02 Переглядів: 8 744

Ще не говориш українською? Тоді вони йдуть до Вас! До нас вони сьогодні вже приходили...

Товариство української мови завітало до редакції "Кременчуцького Телеграфу"

У Міжнародний день рідної мови, який відзначається сьогодні, 21 лютого, до "Телеграфу" завітали представники Товариства української мови. Вони вирішили нагадати кременчужанам про необхідність спілкуватися українською мовою. Представники товариства прийшли з плакатами, на яких було зазначено: "Закон Ківалова-Колесніченка про мови - на смітник!", "21 лютого Міжнародний День рідної мови", "Дорогі кременчучани, говорімо українською", "Рідна мово, розбудовуй українську Україну".


Також представники товариства нагадали про спілкування чиновників державною мовою.


- Шановні посадовці та службовці! Візьміть українську мову на свої робочі місця та у владні кабінети не лише з обов'язку, а й з приязні, відчуйте її привітність і милозвучність, - зазначають представники товариства.


Співголова Товариства української мови у Кременчуці Юрій Мартиновський зазначив, що зараз розробляється новий закон "Про державну мову". До Верховної Ради надійшло вже три проекти, які мають на меті захистити державну мову.


Товариство закликає кременчужан спілкуватися українською мовою.


 

Довідка
Історія Міжнародного дня рідної мови, на жаль, має трагічний початок, йдеться в українській Вікіпедії. Дату 21 лютого обрано на знак пам’яті про події 21 лютого 1952 року в Дацці, столиці нинішньої країни Бангладеш (Східний Пакистан). Пакистанська влада жорстоко придушила демонстрацію людей, які вийшли на протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної, бенгальської, мови. Від куль поліцейських загинули студенти – учасники демонстрації. Відтоді щороку Бангладеш відзначає день полеглих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх