«Проти нас застосовували «димовухи-смердючки», а ми лише прикривались щитами з ДСП»

20.02.2017, 17:02 Переглядів: 3 390

«Проти нас застосовували «димовухи-смердючки», а ми лише прикривались щитами з ДСП»

Кременчужани вшанували третю річницю Революції гідності

20 лютого кременчужани вшанували Героїв Небесної сотні, які загинули три роки тому під час Революції Гідності. Присутні поклали квіти до підніжжя стели Героїв Небесної сотні.


Кременчужани хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні, а настоятель Свято-Миколаївського Собору Протоієрей Володимир Макогон відслужив панахиду за загиблими.

 

«Проти нас застосовували «димовухи-смердючки», а ми лише прикривались щитами з ДСП»


Станіслав Кшевінський розповів присутнім про події 18 лютого. З початку Революції Гідності на майдані у Києві Стас був у складі 9-ї сотні, згодом перейшов у 1-шу сотню Самооборони Майдану.


- Ми зранку прийшли до Маріїнського парку, де стояли загони внутрішніх військ та “беркуту”. По нам стріляли з дробовика. Мені вдалося одного з ВВ-шників повалити на землю. Йому на вигляд років 16. Кого вони виставили проти нас у першому ряду? Дітей? Тоді я його відпустив, нічого не зробивши. Проти нас застосовували "димовухи-смердючки", а ми лише прикривались щитами з ДСП. В одному з таких наступів, вони повалили мене на землю. Один стрибав зверху щита, яким я прикривався, а ще двоє добивали мене палками. Вони розбили обличчя та продірявили нижню губу. В цей час задував слова мами, яка колись говорила, як я їстиму, якщо їжа випадає з дірки.


За словами Стаса, після надання першої медичної допомоги він відмовився від госпіталізації, оскільки в лікарнях на мітингувальників очікували правоохоронці.


- Скривавлений пройшов трохи далі від майдану, а там все спокійно, діти з батьками бавляться. Таке відчуття, що нічого й не було, - згадує Стас про те, що найбільше його здивувало у той день.


Стас говорить, що знав кременчужанина Ігоря Сердюка, який загинув на барикадах 18 лютого. Стас запам'ятав Ігоря, як відчайдушну людину, яка нічого не боялась.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх