«Кременчук» у важкій боротьбі поступається «Донбасу»

16.02.2017, 08:30 Переглядів: 2 116

«Кременчук» у важкій боротьбі поступається «Донбасу»

Кременчуцькі хокеїсти навіть після поразки очолюють турнірну таблицю УХЛ

 

15 лютого у Кременчуці хокейний клуб "Кременчук" прийняв донецький "Донбас". Гості у впертій боротьбі виявилися сильнішими 5:4. Незважаючи на поразку кременчужани зберегли лідерство в турнірній таблиці УХЛ.

 

 

Кременчук підійшов до останньої в сезоні грі з Донбасом з 12-матчевої переможної серією. Донбас останній матч в чемпіонаті програв Кривбасу (2:3), і в останніх шести поєдинках зазнав трьох поразок. У тому числі два від Кременчука (0:3 і 1:6). Після поразки від Кривбасу Донбас звільнив тренерський штаб команди на чолі з Анатолієм Степанищевим. Виконуючим обов'язки головного тренера став спортивний директор клубу Сергій Вітер, а через кілька днів до тренерського штабу увійшов український фахівець Ігор Чібірев, кілька років тому працював у тренерському штабі фарм-клубу донеччан в російській Молодіжної хокейної лізі - Молодої Гвардії. Втім, увійшов не як головний тренер, а як асистент Сергія Вітера. Також клуб дозаявив двох білорусів - захисника Максима Каменькова, нападника Олексія Автаева, і повернув з Білого Барса форварда Сергія Бабинця.

 

 

«Кременчук» - «Донбас» - 4:5 (1:0; 3:4; 0:1) 

Судді: О. Глуховський, А. Гладченко, А. Перетятько, А. Корепанов

Кременчук: Захарченко (Петленко). Башко - Дегтярьов, Ісаєнко - Ігнатенко, Романенко - Варивода, Мельников - Андрейків. Коренчук - Кузьмик - Слиш, Кіча - Гніденко - Кірющенков, Гаврик - Гриценко - Коваленя, Чернишенко - Карпенко - Чорний.

Донбас: Царегородцев (Дьяченко c 33:23). Сірей - Кугут, Яковлевс - Алексюк, Побєдоносцев - Петрухно, Автаєв - Григор'єв. Рамазанов - Шафаренко - Нікіфоров, Благой - Захаров - Голденков, Лялька - Буценко - Бабинець, Німенко - Бондарєв - Єгоров.

Шайби: 1:0 - Кірющенков (Кіча), 1:22, 1:1 - Сірей (Кугут, Рамазанов-більш), 20:42, 1:2 - Бондарєв (Єгоров), 22:16 2:2 - Гніденко (Кірющенков), 23:54, 3:2 - Гаврик, 30:42, 3:3 - Сірей (Побєдоносцев-більш. 5х3), 31:07, 3:4 - Буценко (менш.), 32:58, 4:4 - Кірющенков (Ігнатенко), 36:40, 5:4 - Шафаренко (Рамазанов, Кугут-більш), 53:36. Штраф: 14 -14 (+10)

 

«Кременчук» у важкій боротьбі поступається «Донбасу»

 

Вже на другій хвилині Віталій Кірющенков по лівому борту вкотився в зону Донбасу і кидком з гострого кута змусив помилитися Євген Царегородцева - 1:0. Про це повідомляє прес-служба ХК "Кременчук". Через пару хвилин Донбас отримав можливість відігратися, але не реалізував більшість, а потім вже Кременчук отримав чисельну перевагу, причому в форматі п'ять на три. Але шикарною можливістю збільшити відрив у рахунку підопічні Дмитра Підгурського не скористалися. Ближче до другої половини періоду Донбас перехопив ініціативу і двічі заробив більшість - спочатку пішов Олексій Мельников, а за 30 секунд до перерви на лаву штрафників відправився Артем Гніденко. Саме видалення дозволило Донбасу зрівняти рахунок відразу після перерви. Захисник Олександр Сірей потужним ударом від синьої лінії відкрив рахунок своїм голам за Донбас - 1:1. Майже відразу Бондарєв вивів Донбас вперед - 1:2. Щастя гостей тривало недовго - Віталій Кірющенков кинув від синьої лінії, а Артем Гніденко зіграв на добиванні, зрівнявши рахунок - 2:2. Віктор Захаров і Євген Нікіфоров могли знову виводити вперед Донбас, але не реалізували виходи один в один.

 

Кременчук відповів голом - Владислав Гаврик опинився один перед воротами Царегородцева і класно кинув над лівим плечем голкіпера - 3:2. Майже відразу Царегородцев ледь не пустив «метелика» після кидка Іллі Коренчука, але голкіпера Донбасу врятував захисник Володимир Алексюк, який зупинив шайбу на лінії воріт. В результаті величезна кількість вилучень і нервозність хокеїстів перетворила гру в парад помилок. Два вилучення в складі Кременчука та захисник Олександр Сірей робить хет-трик. За нею йдуть два видалення в складі Донбасу, під час якого травму отримав Євген Царегородцев і не зумів продовжити гру. Його замінив Богдан Дьяченко та тут же Микита Буценко втік в контратаку на ворота Едуарда Захарченко в меншості - 3:4! В цьому ж епізоді центрфорвард Донбасу також отримав травму і відправився в роздягальню. Реалізувати більшість Кременчук не вдалося, але в рівних складах Віталій Кирющенков знову зрівняв рахунок, оформивши дубль і закинувши першу в цьому матчі шайбу Богдану Дьяченко - 4:4.

 

У третьому періоді гра заспокоїлася, і в підсумку вирішальним став фактор вилучень. На відміну від Кременчука, Донбас не допустив помилок і скористався чисельною більшістю, щоб закинути п'яту шайбу. У другій половині періоду після видалення Володимира Вариводи за затримку гри, Шаміль Рамазанов кинув, а Олега Шафаренко додав з п'ятачка - 4:5. До кінця матчу Кременчук так і не вдалося відігратися, в тому числі навіть знявши голкіпера, замінивши його шостим польовим гравцем.

 

«Кременчук» у важкій боротьбі поступається «Донбасу»

 

Головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський:

- Хороший вийшов матч, де ми зробили багато помилок. Другий період був багатий на голи, але все вирішила третя двадцятихвилинка, коли «Донбас» реалізував більшість. Але, хлопці все-одно молодці, старалися і билися до останнього. Проаналізуємо помилки і постараємося більше їх не повторювати.

- Травма воротаря Царегородцева і вихід на лід Дьяченко як вплинули на результат поєдинку?

- Богдан здорово увійшов в гру, не дивлячись на те що пропустив гол, але потім відіграв добре.

- Наступний матч в гостях проти «Кривбасу»? - Будемо готуватися, так як від його результату багато що залежить в розподілі підсумкових місць в турнірній таблиці.

- Сьогодні на «Айсбергу» був аншлаг

- Приємно грати при переповнених трибунах. Гравці і ми подякували нашим уболівальникам після матчу. Думаю, що вони бачили, що ми боролися до кінця і проводили нас оплесками. Спасибі їм за це.

 

Виконуючий обов'язки головного тренера "Донбасу" Сергій Вітер:

- Нам вдалося перемогти за рахунок самовіддачі. Хлопці виконали установку. Хочу подякувати нашим уболівальникам - ми чуємо стукіт їхніх сердець у всіх куточках нашої країни. Дякуємо суперника за хорошу гру. Дякуємо фанатів "Кременчука" за прекрасну атмосферу. Молодці. Це все робиться для уболівальників. І, звичайно, дякую своїй команді.

 

Турнірна таблиця

«Кременчук» у важкій боротьбі поступається «Донбасу»

 

Наступний матч ХК Кременчук зіграє 18 лютого в Кривому Розі проти «Кривбасу». Початок поєдинку о 17:30.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук" Джерело відео: xsport
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх