Нова петиція: кременчужанин просить врятувати будівлю, що стала частиною світової культурної спадщини

31.01.2017, 13:01 Переглядів: 3 835

Нова петиція: кременчужанин просить врятувати будівлю, що стала частиною світової культурної спадщини

Автор петиції переконаний, що саме інтендантські склади Крюкова зображені на картині Євграфа Крендовского, яка зараз експонується в Московській Третьяковській галереї

30 січня на сервісі електронних петицій мерії з'явилось нове звернення до мера Кременчука Віталія Малецького. Сергій Бояренцев просить міського голову врятувати унікальну історичну будівлю - інтендантські склади Крюкова.

 

Автор петиції переконаний, що саме інтендантські склади Крюкова зображені на картині Євграфа Крендовского, яка зараз експонується в Московській Третьяковській галереї.


«Півтора століття тому, відомим російським художником з Кременчука Євграфом Крендовським була написана картина «Площа провінційного міста», яка нині експонується в Московській Третьяковській галереї. Довгий час вважалося, що на цій картині зображено Олександрівську (нині Круглу) площу в Полтаві. У 2015 році В.О.Тарасовим і мною було доведено, що на полотні художник зобразив ринкову площу і будинок тилових складів посада Крюків, нині Крюківський район міста Кременчука. Унікальна споруда складів, збудована ще в 1810 році, зараз знаходиться в жалюгідному стані. У листопаді 2015 року в Третьяковській галереї відбулася щорічна конференція, на якій пролунала і наша доповідь. Зараз ми ведемо перемови з дирекцією галереї про те, щоб повернути правду і зробити корекцію назви картини. Ми ж, городяни, повинні докласти зусиль для того, щоб зберегти історичну будівлю, зображену на картині», - пише в петиції Сергій Бояренцев.


Автор додає, що будинок, про який йде мова, дивом уцілів під час Другої світової війни, але знаходиться на межі руйнування і, «якщо саме зараз не вжити заходів до збереження історичної спадщини, то це буде злочином перед нашими нащадками».

 

Допомогти зберегти кременчуцьку частину світової культурної спадщини Ви можете підтримавши ініціативу Сергія. Зробити це можна тут.

 

Нова петиція: кременчужанин просить врятувати будівлю, що стала частиною світової культурної спадщини

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: poltavahistory.inf.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх