Кременчужани віддали кров, щоб врятувати життя

19.12.2016, 14:33 Переглядів: 5 146

Мешканці міста долучилися до акції “В кожній краплині - здоров’я дитини”

У день Святого Миколая кременчужани долучилися до акції “В кожній краплині - здоров’я дитини”, яку у Кременчуці організувала ВМГО "Асоціація молодих донорів України". 

 

Серед тих, хто прийшов здавати кров - 14 правоохоронців, які не вперше це роблять та є постійними донорами.

 



- Вирішив долучитися до акції, адже у нас у місті багато тих, хто потребує нашої допомоги. У місті часто виникають ДТП з потерпілими. Ми здаємо кров з надією, що вона принесе користь кременчужанам. Кров необхідно здавати з позитивними емоціями, щоб вона дарувала надію на оздоровлення, - зазначив поліціянт з 4-ї роти Олександр Захарченко, який понад 10 разів здавав кров.

Серед правоохоронців були й ті, хто здавав кров вперше. Як поділився з “Телеграфом” Роман Новак, здавати кров не страшно.

- Я вирішив допомогти людям. У новорічні свята хочеться подарувати людям надію на життя, - додав Роман Новак з третьої роти.

 



Головний лікар Кременчуцької обласної станції переливання крові Світлана Каплата розповіла, що зараз не вистачає крові з негативним резус-фактором:

- Здаючи краплину крові, це буде найкращим подарунком людям, які потребують допомоги. Дуже вдячні громадському об'єднанню, донорам та керівникам підприємств, які відпускають працівників на здачу. Ми зараз знаходимося перед святами, коли станція не буде заготовлювати кров. Цього року проблем з запасами кров немає, але потреба завжди є.

Якщо Ви вирішили стати донором:

за день до здачі крові необхідно:
- не вживати гостру, копчену та жирну їжу, а також морозиво та горішки

- не вживати алкоголю

за дві години до здачі:

- не палити
Ще одна з умов - відсутність туберкульозу, виразки, гепатиту В та С



Після здачі крові донорам дають талончик на харчування. За словами головного лікаря, з лютого наступного року обід за здачу крові планують збільшити з 35 до 63 грн. Адже на відновлення сил необхідно 2200 калорій.

- Спортсменам не бажано здавати кров. Адже хлопці, які добре фізично розвинені, зазнають травми голови, а потім під час здачі можуть виникнути проблеми. Тому перед здачею крові терапевт оглядає донорів, - додала головний лікар.

Станція переливання крові працює щоденно з 8 до 12 ранку, крім суботи та неділі. Вихідні у новорічні свята: 31 грудня, 1 та 2 січня, 6-8 січня.

Фото: Ростислав Богданов
Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх