«Я не просив у Бога цю війну», - у Кременчуці відзначили День Збройних Сил України

5.12.2016, 17:37 Переглядів: 3 665

«Я не просив у Бога цю війну», - у Кременчуці відзначили День Збройних Сил України

Кременчуцьких військових та волонтерів нагородили почесними нагрудними знаками і грамотами

5 грудня у ПК «Дормаш» пройшов святковий концерт, приурочений 25-річчю створення Збройних сил України. День ЗСУ відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення у1991 році закону України «Про Збройні Сили України». Саме свято було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

 

Військові та волонтери зі сцени почули багато теплих слів. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні на Сході. Із залу не один раз лунало “Слава Україні! Героям Слава!”. А ведуча зачитала гарний вірш військової тематики, у якому були рядки «Я не просив у Бога цю війну».

 

На початку свята всім присутнім показали емоційний ролик про війну на Сході країни. Як сказав у своїй промові командир військової частини А1546 Олександр Келембет, ці кадри — не з полігону. Це — війна. І обов'язок військових межує на межі життя та смерті.

 

- Дуже багато хочу сказати у цей день. Але скажу головне. Сьогодні ми зібралися, щоб відсвяткувати 25 років створення збройних сил України. За 25 років дуже багато довелося пережити — це і становлення ЗСУ, і реформування, і переозброєння. За ці 25 років було зроблено і мало, і багато. За 3 роки війни на Сході увесь народ став підтримувати ЗСУ. І головне — за 25 років збройні сили відбулися! І ми нікому не дамо топтати рідну землю, - говорив з трибуни Олександр Келембет.

 

Командир військової частини А1546 нагородив почесними нагрудними знаками та грамотами військових. Також не забули і про волонтерів — із рук Олександра Келембета отримали грамоти Іван Колесник та Ірина Митрофанова. 

 

До святкових речей на честь військових приєднався і представник кременчуцької влади — секретар міськради Юрій Гриценко, який також знає всю “красу” казарм та полігонів. Він побажав всім присутнім миру. 

 

- Дякую всім від себе та від міського голови. Нарешті, коли людина у формі йде по місту, то жителі не відводять погляд, а радіють! Бажаю всім миру. А мир можна завоювати лише збройними силами, - привітав Юрій Гриценко наших військових та нагородив кращих з них почесними грамотами виконкому.


Після офіційної частини присутнім показали святковий концерт за участю кременчуцьких колективів.

 



Фото: Ростислав Богданов
Автор: Ирина Серёгова Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх