Суд поставив крапку у справі побиття за «оселедець» учасника АТО

8.06.2016, 11:17 Переглядів: 4 552

Козельщинський суд завершив справу, щодо побиття учасника антитерористичної операції

У Козельщинському суді винесли вирок братам Геращенкам, які побили за “оселедець” учасника АТО. Їх звинувачували у хуліганстві, а саме у порушенні громадського порядку. Ввечері 21 лютого вони біля магазину розпивали алкогольні напої, а коли побачили бійця підійшли до нього та побили.

 

 

Спочатку справу кваліфікували як нанесення легких тілесних ушкоджень на ґрунті особистої неприязні. Стаття передбачає лише штраф. Але завдяки наполегливості адвоката Галини Коліуш справу перекваліфікували у хуліганство.

 

Адвокат Галина Коліуш та потерпілий Василь Малєєв

 

Згідно ч. 2 ст. 296 Кримінального Кодексу України суд визнав братів Геращенків винними у побитті Василя Малєєва.

 

- Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

 

З урахуванням усіх обставин, які з’ясував суд, у тому числі нанесення легких тілесних ушкоджень Василю Малєєву, приниження його честі та гідності, статусу потерпілого, суд вирішив братів Геращенко визнати винними та призначити їм міру покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік 6 місяців – старшому братові Олексію та 2 роки – молодшому Геращенку Данилу, йдеться у вироку суду.

 

Але враховуючи, що Олексій та Данило Геращенко раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності, згідно зі ст. 75 ККУ, суд змінив позбавлення волі з випробовним строком на 1 (для Олексія) та 2 роки (для Данила).

 

За лікування потерпілого суд зобов'язав братів Геращенків заплатити лікарні Козельщини суму в 7238 грн. Також суд частково задовольнив позов потерпілого та зобов'язав підсудних виплатити йому 10 тис. грн моральної компенсації.

Автор: Альона Душенко Фото: Андрій Рубан
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх