У Кременчуці працюють над вирішенням "велосипедних проблем"

1.05.2016, 14:27 Переглядів: 3 384

Кременчуцькі активісти розробляють концепцію розвитку велоінфраструктури у місті

29 та 30 квітня в Кременчуці проходить семінар-воркшоп (воркшоп — навчальний захід) з розробки концепції розбудови велоінфраструктури міста Кременчука, організований ГО "Велосипед" та управлінням у справах сім'ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, за підтримки "Асоціації велосипедисиів Києва".

 

У семінарі приймають участь лідери велосипедних осередків Кременчука, велоактивісти, члени громадських організацій, представники коммунальних служб та представник "Асоціації велосипедисиів Києва".

 

- Звісно, що після проведення семінару у місті одразу з'являться велодоріжки, але робота в цьому напрямку має починатися, насамперед, в головах людей, зазначив голова комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики, а також керівник відділу по реалізації молодіжної політики Микола Шевченко. - Так, у нас дуже багато інших проблем у місті, наприклад, багато людей говорять: “От зробіть нам, краще нормальні дороги”. Але не можна щось ставити у пріоритет. Не може бути такого, що поки не зроблять нормальні дороги, велодоріжками ніхто не займатиметься. Ці роботи мають йти паралельно.

 

За його словами, цей захід спрямований на розробку концепції, яка буде запропонована на розгляд на сесії міської ради і після її прийняття, будь яка інвестиція, побудова чи реконструкція вулиць міста буде проходити уже із розумінням того, що тут мають бути велодоріжки.

 

Сьогодні, в перший день семінару, його учасники визначили основні “велосипедні проблеми” Кременчука, ознайомились з досвідом інших міст України у плануванні та розбудові велоінфраструктури та мали розробити основні велосипедні маршрути в нашому місті, згідно яких буде розроблена майбутня концепція.

 

Завтра ж, учасники семінару, збираються на власному досвіді вивчити проблемні моменти велоруху у Кременчуці та побачити шляхи їх вирішення, проїхавшись містом на велосипедах.

 

За словами Олени Чернишової, столичного експерта з розвитку велосипедної інфраструктури, зараз концепцію, над якою працюють кременчужани, вже розробили в 31 українському місті і 6 міст зараз над нею працюють.

 

Вона пообіцяла, що результати дводенної роботи і розроблені веломаршрути найближчим часом будуть оприлюднені і кременчужани зможуть додати свої коментарі і зауваження та взяти безпосередню участь у створенні концепції розвитку велосипедної інфраструктури Кременчука.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх