Кременчуцький майстер витинанки отримуватиме стипендію Президента

7.04.2016, 10:59 Переглядів: 4 116

Молодий майстер народного мистецтва Дмитро Король відзначениий стипендією Президента України

Кременчуцького майстра народного мистецтва Дмитра Короля відзначили стипендією Президента України. 

 

Згідно указу президента, розмір стипендії для студентів коледжів, технікумів (училищ) - 800 гривень на місяць; студентів університетів, академій, інститутів - 1000 гривень на місяць. Для осіб віком до 35 років, які не є учнями професійно-технічних або студентами ВНЗ, стипендії призначаються у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Дмитро Король - автор найбільшої витинанки в Україні. Він представив витинанку розміром 2х2 на виставці робіт «Два акорди».

 

 

На витинанку майстер витратив до 100 аркушів паперу та близько 2,5 місяців. Сюжет витинанки, в основі якої дерево життя, придумав сам. Дерево життя поділено на три частини. Внизу – підземний світ, посередині люди та тварини, а зверху – небесний світ (птахів, янголів). Серед зображеного гніздо, як символ сім'ї.

 

Також Дмитро разом зі своїми вихованцями створили пластилінове мозаїчне полотно «Кобзар», яке увійшло до Книги рекордів України.

 

 

Дмитро Король є членом Національної спілки художників України в м. Кременчуці ( з 2013 року) та Національної спілки майстрів народного мистецтва України (з 2014р).  Мистецтво витинанки почав освоювати у 2008 р. під керівництвом Н. В. Беркути в Миргородському державному керамічному технікумі ім. М. В. Гоголя. Професійно працює у техніці витинанки з 2010 року.

 

Дмитро - вчитель образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, модельник гіпсових форм, художник-кераміст. Працює вчителем у навчальному центрі "Лідер", вчить дітей, в тому числі, і створенню витинанок. Його роботи, а у нього їх більше 200, зберігаються у фондах музеїв Полтавщини, в Опішному, у приватних колекціях Литви, Польщі, Великобританії.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх