У Києві сьогодні поховають Георгія Гонгадзе

22.03.2016, 11:06 Переглядів: 3 697

У Києві сьогодні поховають Георгія Гонгадзе

Після 16 років перебування у морзі тіло відомого журналіста сьогодні, 22 березня, поховають у Києві

Сьогодні, 22 березня, українського журналіста Георгія Гонгадзе буде поховано на території церкви Миколи Набережного, що у Києві - передають ЗМІ. Померлого вже почали відспівувати. Прощання з журналістом буде тривати до 13:00. Потім його поховають.

 

Як повідомляла раніше адвокат Мирослави Гонгадзе (вдови журналіста) Валентина Теличенко, на відспівуванні буде заборонена фото- та відеозйомка. Також не буде виступів політиків та світських персон.

 

Видання "Сегодня" довідалося у Валентини Теличенко, чому Гонгадзе не могли поховати протягом 16 років. "Ми не могли його поховати тому, що карні справи не були закінчені і частини тіла фігурували в якості речових доказів. І тільки в січні цього року набув законності винесений Пукачу вирок. Після цього вже запланували похорони", - пояснила Теличенко.

 

Нагадаємо, що 9 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача, екс-голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України, до довічного позбавлення волі, цим самим визнавши винним у вбивстві Гонгадзе. Але до сих пір замовників убивства Гонгадзе не знайдено.

 

Історія зникнення та смерті українського журналіста дуже складна. Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Через два місяці, у листопаді 2000 року обезголовнений труп знайшли в лісі Київської області. Знайдене тіло, по висновках експертів, могло належати Гонгадзе. Через 9 років, у 2009 році в тій же Київській області знайшли останки черепа. Генпрокуратура заявила, що знайдений череп належить Гонгадзе. 17 вересня 2000 року - офіційна дата смерті журналіста.

 

Источник фото: www.jnsm.com.ua

Автор: assistant
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх