Обстріли за розкладом: війна на Донбасі

14.03.2016, 09:08 Переглядів: 3 933

Репортаж «Телеграфу» з села Комінтернове Донецької області

На крайньому блок посту до села Комінтернове побували кременчуцькі журналісти. За 150-200 метрів вже знаходяться ворожі позиції. До останнього блокпосту ми під’їжджали разом з колегами з телеканалу Інтер.

 

Пару місяців село Комінтернове «відрізане» від постачання і допомоги з боку України.

 

Майже рік тому, 10 лютого 2015 року, українські війська звільнили село від бойовиків. Над сільрадою замайорів жовто-блакитний стяг. З 9 березня під наглядом ОБСЄ відбувалося розмінування та демілітаризація села. Але вранці 22 грудня 2015 року терористи у складі однієї посиленої роти на бронетехніці увійшли у селище й облаштували блокпост на автошляху.

 

Прес-офіцер оперативно-тактичної групи Маріуполь Олександр Кіндсфатер, показуючи край села, розповів, що ситуація стабільно напружена (станом на 14.02.16):

 

- Зараз ми на крайній позиції. Можете спостерігати окраїну села Комінтернове. Там же знаходяться позиції бойовиків, які розміщаються у житлових будинках. Чому здали Комінтернове? Хтось дотримується Мінських домовленостей, а хтось - ні. У домовленостях Комінтернове позначене, як лінія обмежування, так званої буферної (сірої) зони по лінії Водяне – Комінтернове. Згідно з цими домовленостями, вони (сепаратисти - ред.) не повинні там знаходитися.

 

 

“Вихід. Вихід...”, - кричить військовий. Це сигнал того, що з ворожого боку вийшли снаряди, але де вони приземляться ніхто не знає. Тому в рамках безпеки ми спустилися в бліндаж.

 

На фото: журналісти Олена Ліпошко (Вісник Кременчука), Веніамін Трубачов (Інтер),  Тарас Деркач (Громадське ТБ)

 

За словами Олександра Кіндсфатера, якщо раніше обстріли були у нічний час, то зараз обстрілюють і вдень.

 

- Висуваються невеликі мобільні групи, які наносять провокаційні обстріли. З метою виявити вогняні точки, сили та засоби, які їм протистоять. У таких випадках відкривається вогонь у відповідь. Але такі провокації намагаємось припиняти, - зазначив прес-офіцер сектору Маріуполь.

 

 

Бійці розповіли, що коли туман лягає на землю і вкриває військових білою стіною, сили противника майже впритул наближуються до наших позицій.

 

За даними штабу українських військових, на сьогодні кількість обстрілів з боку сепаратистів збільшилась. Опорні пункти Збройних Сил України знаходяться під постійними обстрілами, серед яких пункти неподалік Водяного та Широкине.

Автор: Альона Душенко Фото: Альона Душенко, Тарас Деркач
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх