Гуманітаріїв забагато - Європі потрібні технарі, - ректор польського ВНЗ розповів кременчуцьким школярам про перспективи навчання за кордоном

5.03.2016, 10:23 Переглядів: 2 832

Кременчук відвідав ректор Академії готельного бізнесу та громадського харчування в Познані пан Якуб Коралевські

4 березня 2016 року Кременчук відвідав ректор Академії готельного бізнесу та громадського харчування в Познані пан Якуб Коралевські, в якій на даний час навчається майже 500 українських студентів.

 

Пан Якуб в Кременчуці не вперше - раніше він працював віце-консулом Генерального консульства Республіки Польща в Харкові і неодноразово бував в нашому місті.

 

Цього разу пан ректор зустрівся з керівництвом професійно-технічних училищ міста на чолі з директором департаманту освіти Генадієм Москаликом. Під час зустрічі вони обговорили можливості співпраці між Академією та кременчуцькими навчальними закладами.

 

Також пан Якуб Коралевські зустрівся з учнями 10-11 класів шкіл міста в актовому залі Кременчуцького ліцею №11. Він розповів школярам про Академію готельного бізнесу та громадського харчування в Познані та про структуру польської освіти в цілому, про важливість отримання фахівцями закордонного досвіду і необхідність вивчення іноземних мов.

 

За словами пана ректора, абітурієнтам слід перш за все визначитись з професією, яку вони прагнуть отримати. При цьому пан Якуб порадив кременчуцьким школярам звернути увагу на технічні і прикладні спеціальності, так як європейський ринок праці перенасичений фахівцями гуманітарних спеціальностей.

 

Екс-віце-консул старанно відповідав на питання учнів російською мовою, практично без акценту. Польського гостя супроводжував директор КП «Кременчук Інвест» Андрій Мельник. Вони обидва намагались донести до школярів особливості культури та менталітету поляків, пояснили різницю між державними та приватними ВНЗ Польщі та про те, чи можна працевлаштуватись за отриманою спеціальністю.

 

Про те, чи реально кременчужанам отримати вищу освіту в Польщі та у скільки це обійдеться - читайте в наступному номері газети «Кременчуцький ТелеграфЪ».

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх