В Україні "декомунізують" радянські санітарні норми

25.02.2016, 08:51 Переглядів: 2 930

Таке розпорядження прийтяв уряд

З 1 січня 2017 року будуть відмінені санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи та санітарні регламенти, що були прийняті за радянських часів.

 

Відповідне розпорядження прийняв Кабінет Міністрів України  від 20 січня 2016 року “Про визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства”.

 

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар України коментує це так: “Прийняття цього розпорядження – вагомий крок до декомунізації нашої нормативно-правової бази у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та дерегуляції бізнесу. Крім того це наблизить санітарне законодавство України до законодавства Європейського Союзу".

 

"Велика частина санітарних актів, які необхідні для захисту здоров'я населення зараз продовжують діяти. Зазначеним розпорядженням скасовуються санітарні норми СРСР, які були прийняті до 1991 року", -  повідомив Святослав Протас "Кореспонденту".

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх