Домашню гру баскетбольний клуб "Кремінь" зіграє у Дніпропетровську

13.12.2015, 08:08 Переглядів: 1 956

Домашню гру баскетбольний клуб "Кремінь" зіграє у Дніпропетровську

Початок матчу о 15:00 

13 грудня о 15:00 баскетбольний клуб "Кремінь" розпочне друге коло чемпіонату грою з "Дніпром". Домашню гру підопічні Ігоря Чигринова, через проблеми з майданчиком, зіграють на виїзді. Матч перенесли до іншого міста за згодою сторін, щоб гравці не травмувалися перед матчами національної збірної.

 

Президент БК "Кремінь" Віктор Кобзистий клубній прес-службі заявив, що завдань перед командою ніхто не міняв і медалі залишаються на порядку денному однозначно.

 

- Це була логічна та обгрунтована пропозиція і ми не стали ризикувати здоров’ям гравців обох команд, до вирішення проблеми з підлогою у залі ДЮСШ-2. Попри гру у Дніпропетровську ми залишаємось номінальними господарями та будемо грати у домашній формі білого кольору. До наступної гри проти “Одеси”, яка має відбутись 18 грудня, ми повинні вирішити цю проблему і приймати суперників у безпечному, у всіх аспектах, ігровому залі, - доав Віктор Кобзистий.

 

Нагадаємо, що у першій зустрічі "Кремінь" поступився "Дніпру" з рахунком - 61:91.

 

Пряма трансляція

 

За підсумками першого кола форварда "Кременя" Юрія Лохманчука визнали кращим гравцем команди. Юрій переконує, що гравці віднеслися з розумінням, що домашню гру перенесли до Дніпропетровська, адже стало питання здоров’я гравців.

 

 

– Команді необхідно більше самовіддачи, награних комбінацій та взаємної підтримки, щоб краще виступити у другому колі, - на запитання прес-служби "Кременя" Юрій розповів, з якою з команд було важко грати. - По гравцям складно відповісти, а ось по команді, то це львівська “Галичина”. Я гадаю, ніхто не сподівався, що цей колектив буде займати друге місце у турнірній таблиці після першого кола.

 

Президент БК "Кремінь" Віктор Кобзистий також підвів підсумки першого кола, розповів про проблеми з залом та варіант об’єднаного кубка України.

 

Домашню гру баскетбольний клуб "Кремінь" зіграє у Дніпропетровську

 

– Враховуючи те, що напередодні цього сезону у нашому баскетболі відбувся розкол і багато команд не встигли належним чином підготуватись саме до Суперлігі (АБКУ), деякі і взагалі не готувались, думаючи куди їм заявлятися і чи заявлятися взагалі, об’єктивно дати оцінку цьому сезону, гадаю, можна буде вже в новому році. Адже у багатьох клубах, навіть у лідерів, є певні проблеми, як кадрові, так і адміністративні. Проте все одно дуже приємно, що у двох українських елітних дивізіонах сьогодні виступає 17 клубів. Зараз виник варіант провести об’єднаний кубок України з баскетболу, який би визначив, так би мовити, силу одного і іншого чемпіонату і для глядачів такі матчі, як наприклад, «Дніпро» – «Хімік» або «Черкаські мавпи» – «Кремінь» були б дуже цікавими.

 

Звичайно, якщо порівнювати з тими часами, коли вливання у вітчизняний баскетбол вимірювались мільйонами доларів, то сьогодні рівень чемпіонату значно просів. Багато талановитих хлопців їдуть за кордон, а у нас виступають не так багато іноземців і не такого калібру, як це було раніше. Проте з іншого боку в цьому є і певний плюс, адже в такій ситуації більше ігрової практики у своєму чемпіонаті отримують наші українські баскетболісти.

 

– Ви сказали про об’єднаний кубок, а наскільки, на ваш погляд, реальна перспектива в майбутньому проводити єдиний чемпіонат за участю найсильніших команд України?

 

– Після гри з «Будівельником» я розмовляв з представниками ФБУ на рахунок об’єднаного кубка, про який я вже казав. І на мою думку, це перші кроки до консолідації цих ліг. Можливо наприкінці сезону визріє варіант, наприклад Суперкубка, за участю команд Суперліги (АБКУ) та Суперліги (Фаворитспорт, ФБУ). Звісно, як президент одного клуба, я не можу приймати рішення за всіх, це рішення буде приймати президія Суперліги. Але ще раз наголошу на тому, якщо вже такі розмови пішли, то це вже дуже добре, оскільки та «війна у власній оселі», яка зараз є у нашому баскетболі, відверто кажучи, нікому не потрібна.

 

– Після відносно вдалого старту (перемога вдома над «Одесою», поразка в гостях від «Дніпра» та перемога в гостях над «Харковом») у команди настала серія невдач. З чим, на ваш погляд, це пов’язано?

 

– Так, ми вдало стартували, якщо не враховувати об’єктивно сильніший на сьогодні «Дніпро». Потім були домашні поразки, які важко оцінити об’єктивно, через проблеми з підлогою. Проте для мене особисто це були дуже болісні поразки, особливо від «Говерли». Пройшло вже багато часу, а я все ще не можу забути ту гру, яку ми повинні були вигравати.

 

– Чого не вистачило команді у матчах, в яких теоретично можна і треба було перемагати, таких наприклад, як гра з «Говерлою»?

 

– У цих іграх я можу виділити лише декількох гравців з усієї команди, решта грали без якогось бажання та вогню в очах і це при такій підтримці власних уболівальників. Так, була дуже слизька підлога, проте такою вона була і для суперника. Я сам у своїй кар’єрі часто грав за таких умов і тут немає нічого критичного. Раз ти вийшов на майданчик та одягнув майку клуба, то повинен за цей клуб битися. В інакшому випадку краще сказати, що не можу, або боюся слизької підлоги. Якщо ми чоловіча команда, то повинні битися у кожній грі, незважаючи на підлогу, суперника або ще щось. Цього, на мою думку, хлопцям і не вистачило у цих матчах. Я розумію, що ситуація з підлогою це в якійсь мірі і недопрацювання клубу. Проте давайте не забувати, що ДЮСШ-2 проектувалось свого часу саме як звичайна дитяча спортивна школа, а не палац спорту, з великою кількістю місць для глядачів. І тут вважаю, що є і певна провина колишніх керівників міста. Адже маючи такі потужні промислові підприємства на протязі довгого періоду своєї історії, а головне умови – місто так і не змогло побудувати Палац спорту, в якому б у комфортних умовах грали не лише у баскетбол, а й футзал, волейбол тощо. Сьогодні вже говорити про такі речі, самі розумієте, з розряду фантастики.

 

– Перед стартом цього сезону ви заявляли про самі високі наміри команди і навіть боротьбу за чемпіонство, чи змінилось це завдання сьогодні?

 

– Ні в якому разі. Навіть на сьогоднішніх зборах команди я сказав хлопцям, що якщо ми не будемо ставити перед собою лише максимальну мету, то не варто взагалі тоді грати. Грубо кажучи, олімпійський принцип «головне не перемога, а участь» це не моє. І казати про те, що ми вже підняли руки до гори і будемо бовтатись у середині таблиці я в жодному разі не буду.

 

 

"Нам потрібно фінішувати у регулярному чемпіонаті як можна вище. Також не слід забувати, що у баскетболі все вирішується у плей-офф. Історія знає багато прикладів з різних чемпіонатів і навіть українських, коли той же переможець регулярної першості у підсумку залишався ні з чим. Тому однозначно наше завдання не змінюється і ми завжди будемо прагнути найвищого результату", - цитує президента прес-служба клубу.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: kremen.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх