У Світловодську футболісти вшанували пам'ять Максима Пашаєва

12.12.2015, 09:59 Переглядів: 3 791

У  Світловодську футболісти вшанували пам'ять Максима Пашаєва

Товариський матч відбувся в пам'ять кременчуцького вихованця клубу «Атлант»

Товариський матч в пам'ять футболіста Максима Пашаєва відбувся 8 грудня у Світловодську. Як повідомляє прес-служба федерації футболу Кременчука, гра відбулася у спортивному ім. Тузовского.

 

Саме у цьому залі 9 грудня 2008 зіграв свій останній у житті футбольний матч Максим Пашаєв. Тоді Максим відгукнувся на запрошення свого друга Віталія Лисицького зіграти товариський матч у Світловодську. Вихованець кременчуцького клубу «Атлант» та гравець «Дніпра» Максим Пашаєв 11 грудня потрапив у ДТП. А вже 12 грудня, в результаті автомобільної аварії у районі Градизька, Максима не стало.

 

З того часу традиційний товариський матч пам’яті Максима Пашаєва проводиться вже сьомий рік поспіль.

 

У команді Павла Пашаєва грали: Віталій Лисицький, Дмитро Льопа, Валерій Куценко, Антон Кравченко, Валерій Юрчук, Євген Слива, Сергій Степанчук, Ігор Гордя, Олексій Курилов.

 

У матчі завдяки зусиллям Чорного та Зав'ялова світловодські футболісти вийшли вперед, але вже зовсім скоро імениті гості зрівняли рахунок - 1: 1. У першому таймі команди більше не забивали. Після перерви господарі майданчика забили поспіль два м'ячі, вийшовши вперед 3:1. Пашаєв і Ко тут же накрутили темп, зрівняли рахунок і вийшли вперед. За три хвилини до кінця зустрічі світловодська команда перейшла на гру в п'ять польових, намагаючись врятувати матч, але була двічі за це покарана. У підсумку перемога команди Павла Пашаєва 6:3.

Довідка 

 

Максиим Пашаєв (народився 4 січня 1988, Красний Луч, Луганська область) — український футболіст. Колишній півзахисник «Кривбасу», «Дніпра» і молодіжної збірної України. У Максима є брат-близнюк Павло, який у запорізькому "Металургу", а також виступає в збірній Азербайджану.

 

Максим вихованець кременчуцького клубу «Атлант». Перший тренер — Сергій Мурадян. Максим перейшов з «Атланта» до школи «Дніпра» у 14-річному віці разом з талановитими однолітками: рідним братом Павлом Пашаєвом та Дмитром Льопою.

 

До 2007 року виступав за дублюючий склад «Дніпра». Сезон 2007/08 провів у оренді в «Кривбасі» (Кривий Ріг). А 7 жовтня 2006 року разом з братом-близнюком дебютував за молодіжну збірну України у домашній грі проти Білорусі у Києві (3:0). Поступово став одним з найкращих гравців молодіжної команди та був обраний її капітаном.

 

Вранці 11 грудня 2008 року півзахисник «Дніпра» і молодіжної збірної України, повертаючись з Києва до Кременчука, потрапив у аварію. Недалеко від смт Градизьк Полтавської області автомобіль потрапив на обмерзлу ділянку траси і вилетів у кювет. У важкому стані, без свідомості, Максим був доставлений в реанімаційне відділення Градизької лікарні. Помер наступного дня, 12 грудня, у результаті отриманих травм.

 

Прощання з футболістом відбулося 13 грудня у Палаці спорту стадіону «КрАЗ».


Автор: Альона Душенко Джерело фото: fckremen.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх