Скільки коштує "виростити" чемпіона

20.11.2015, 08:45 Переглядів: 3 382

Скільки коштує "виростити" чемпіона

Кременчуцьку дзюдоїстку Єлизавету Каланіну привітали з бронзовою нагородою чемпіонату світу серед юніорів

Скільки коштує "виростити" чемпіона

 

Кременчужанку Єлизавету Каланіну, яка завоювала бронзову нагороду юніорського чемпіонату з дзюдо, нагородили іменним годинником. У конференц-залі ТРК "Європа" її привітали глава міського управління спорту Олександр Мазур, меценат Володимир Матицин, голова Полтавського відділення НОК та екс-голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко.

 

Тренер Єлизавети Василь Волошин розповів, що в історії Полтавщини Каланіна стала першою дзюдоїсткою, яка виконала норматив майстра спорту міжнародного класу. За його словами, у спорт високих досягнень необхідно вкладати великі суми:

 

- Большинство сборов в Европе, Японии - за рубежом. С нового года каждую неделю будут проходить турниры, в которых необходимо набрать очки. И попасть в мировой рейтинг среди 22 лучших спортсменов мира. В душе приятно, что лучшие результаты в области с дзюдо дает клуб «Легион». У нас был призер чемпионата мира среди юниоров, который занял второе место. А мастеров международного класса в области никогда не было.

Сложно ответить, сколько стоит вырастить чемпиона. В любом спорте больше поражений чем побед. Например, чтобы Лизе получить медаль призера чемпиона мира, пришлось трудиться 5-6 лет, а это не одно соревнование. У нас есть спортсмены, которых мы не один год «обкатываем», а медалей не было.

Любая поездка в Европу с перелетом приблизительно 1,5 тысячи евро, и на тренера столько же.

 

- За год не вкладываемся в 1,5 млн. Как говорят в народе: “Взялся за гуж, не говори, что не дюж”, - додав Володимир Матицин.

 

Після конференції Ліза поділилася з журналістами, що не встигла роздивитися Абу-Дабі. На акліматизацію часу майже не було. Дзюдоїстка не цілком задоволена своїм результатам.

 

Ліза повністю віддає себе улюбленому виду спорту. Наразі у Харкові кременчужанка здобуває освіту тренера дзюдо та викладача фізкультури.

 

Зараз у її планах набрати побільше очок, щоб отримати олімпійську ліцензію.

 

Дзюдоїстка Єлизавета Каланіна - одна з претенденток на Олімпійські ігри у Бразилії. Нагадаємо, кременчуцька легкоатлетка Ольга Ляхова отримала ліцензію на олімпіаду.

 

Скільки коштує "виростити" чемпіона


Скільки коштує "виростити" чемпіона

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх