Кременчуцький художник створив графіті грузинського філософа

21.09.2015, 13:51 Переглядів: 3 623

Кременчуцький художник створив графіті грузинського філософа

Троє Сергіїв створили унікальне зображення в Новій Галещині

Кременчуцький художник Сергій Брильов з друзями створили графіті в Новій Галещині (Козельщинський район). Зображення присвячене грузинському філософу Мерабу Мамардашвілі. Графіті приуроченого до 85-річниці з дня народження (15 вересня) філософа.

 

"До цього проекту готувався десь з місяць. І ще два місяці він лежав у моїй студії і витримувався, як класичне вино. 15 вересня троє Сергіїв (я і ще двоє) з 10:00 до 17:00 були в центрі уваги жителів Нової Галещина. Багато хто проходив повз зупинявся, дивилися і задавали різні питання, - зазначив художник Сергій Брильов. - Стріт-арту з цією людиною ніде немає. Тепер Нова Галещина - ще більш унікальне місце, завдяки неймовірним людям, а ще й завдяки зображенню Мераба Мамардашвілі".

Довідка:

 

Мераб Мамардашвілі - грузинський філософ, доктор філософських наук, професор. Філософська і просвітницька діяльність Мераба Мамардашвілі стала однією з найважливіших у становленні незалежної філософської думки в Радянському союзі. Велике духовне й освітнє значення мали курси лекцій, прочитані ним в 1970-1980-х у різних вузах Москви та інших міст, в університетах Франції, Німеччини та інших країн, а також численні інтерв'ю та бесіди з ним, записані і видані в роки перебудови.

 

Основна тема філософії Мамардашвілі - феномен свідомості і його значення для становлення людини, культури, пізнання. Свідомість Мамардашвілі розглядав як космічне явище, пов'язане з основами буття. Спосіб філософствування Мамардашвілі називають «сократичним», оскільки він, як і Сократ, не залишив після себе письмового спадку.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Сергій Брильов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх