Що означає «ПОРУЧ»?

20.09.2015, 10:19 Переглядів: 4 917 Р

Останнім часом в Кременчуці стало часто вживатися слово «ПОРУЧ». Ми бачимо його на біг-бордах, на шпальтах газет, чуємо в телевізійних новинах. Саме слово «поруч» означає бути дуже близько до кого-небудь, поряд, в скрутну чи у радісну хвилину. А у нашому місті воно ще вживається як назва громадського руху. Так що це за організація «ПОРУЧ», які люди її представляють та яка мета їхньої діяльності.

 

Що означає «ПОРУЧ»?

 

Як виник «ПОРУЧ»

 

В Україні громадський рух «Поруч» вже має свою історію і по суті своїй є об’єднанням волонтерів та небайдужих людей з активною громадянською позицією. Розпочинався він з волонтерської діяльності, з допомоги тим, хто її потребує. Особливо актуальним це стало в останній час, коли допомоги потребують бійці АТО, члени їх сімей, вимушені переселенці зі Сходу та багато інших людей. Гасло «Поруч»: «Ми тут, щоб допомогти!». В Кременчуці вже протягом п’ятнадцяти років також існує об’єднання громадян, яке реалізовує благодійні проекти, допомагає людям. Це - Молодіжний Парламент Кременчука. Так вийшло, що активісти Молодіжного Парламенту різного віку і небайдужі люди вирішили об’єднатися у громадський рух під назвою «ПОРУЧ».

 

Хто «ПОРУЧ»?

 

Ініціатором створення «ПОРУЧ» у Кременчуці став Віталій Малецький. Він має багаторічний досвід громадської та волонтерської діяльності. Працював в команді Олега Бабаєва з 2007 року, з 2010 року по цей час – заступник міського голови з гуманітарних питань. Вважає Бабаєва взірцем для себе у ставленні до життя, до роботи, до досягнення поставленої мети. Основу «ПОРУЧ» складають люди, які працювали разом з Олегом Бабаєвим і прагнуть продовжувати його курс у розвитку міста. Тут представлені всі прошарки населення міста. В «ПОРУЧ» є волонтери, які допомагають нашим військовим в зоні АТО та членам їх сімей, вимушеним переселенцям. Є добровольці, які захищають незалежну Україну в зоні АТО. Є успішні підприємці, які знають, як зробити умови для ведення бізнесу в Кременчуці більш сприятливими. Є керівники громадських об’єднань, що захищають інтереси різних груп кременчужан. Є лікарі, педагоги, які представляють інтереси працівників бюджетної сфери. Є багатодітна матуся та люди з обмеженими фізичними можливостями, які виступають за належний соціальний захист особливо вразливих категорій населення. Є досвідчені юристи та управлінці, що чітко уявляють, як керувати різними галузями міського господарства. Є працівники промислових підприємств, журналісти, пенсіонери. А загалом це – прості кременчужани, розумні і освічені, порядні і досвідчені. До речі, їхня волонтерська діяльність є абсолютно аполітичною, адже не має значення, якій партії симпатизує людина, так само, як не має значення її стать, вік, колір шкіри. Людина у скруті – допоможи їй чим можеш, це – головне.

 

Яка мета "ПОРУЧ"?

 

«ПОРУЧ» - об’єднання добровільне. Але мета, як говорять його учасники, у них спільна. Зробити Кременчук найкращим містом в Україні. Для цього потрібно крок за кроком, кожен на своєму місці, робити щось хороше для міста та його мешканців. Наприклад, хочеш, щоб місто було чистим – виходь і прибирай парки разом з друзями, або ж на суботник у своєму дворі – і впорядковуй його разом із сусідами. А якщо хочеш, щоб Кременчук став найбільш комфортним для проживання містом, щоб в ньому були чисті вулиці, квітучі парки і сквери, зручне транспортне сполучення, якісна питна вода, хороші дороги, добре оснащені лікарні і школи, працюючі підприємства, безпечне довкілля – йди до влади і роби це особисто.

 

Що попереду?

 

Для того, щоб здійснити мрію і зробити Кременчук найкращим містом в Україні, активісти «ПОРУЧ» щодня працюють над реалізацією вже відомих у місті проектів, які розпочав Олег Бабаєв. А ще вони мають намір спробувати сили на місцевих виборах. Вони вважають, що в міській раді нового скликання повинні бути представники саме кременчуцької партії, за якими не буде великих партійних босів національного масштабу, за якими не стоятимуть інтереси місцевих олігархів. У кременчуцькій партії «ПОРУЧ» звичайні кременчужани, об’єднані спільною метою та любов’ю до свого міста.

 

 

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх