Сьогодні матч Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Рапід"

25.08.2015, 13:00 Переглядів: 2 982

Сьогодні матч Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Рапід"

Початок матчу о 21:45 

25 серпня донецький "Шахтар" зіграє матч-відповідь проти віденського "Рапіда" в рамках кваліфікаційного раунду плей-оф Ліги чемпіонів. Пряма трансляція о 21:45 на каналі "Україна" та "Футбол 1".

 

Нагадаємо, перший матч між командами завершився з рахунком 1:0 на користь "гірників", єдиний гол у поєдинку забив Марлос.

 

Феміда

 

Арбітр – Шимон Марчиняк (Польща)

Асистенти – Павло Сокольницьки, Томаш Лісткевич (обоє – Польща)

Додаткові помічники – Павло Рачковський, Томаш Мусял (обоє – Польща)

Резервний арбітр – Радослав Сейка (Польща)

Суддівський спостерігач – Майкл Райлі (Англія)

 

Кадри

 

Після дискваліфікації готовий допомогти «Рапіду» півзахисник Штефан Шваб. Цікаво, що в останній грі чемпіонату Австрії перед зустріччю з «Шахтарем» Зоран Барішич провів ротацію. З-поміж футболістів, які були в стартовому складі «зелено-білих» у віденському протистоянні з «гірниками», на поле виходили Маріо Зоннляйтнер, Штефан Ауер та Срджан Граховац.

 

Через одержану травму надовго вибув Томас Шраммель, та це не новина для тренерського штабу «Рапіда». У цьому сезоні захисник устиг провести тільки два матчі. Має пошкодження і Штефан Штангль. Водночас півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко працює в загальній групі – можливість його участі Мірча Луческу оцінить безпосередньо перед матчем.

 

Середня результативність команд у Лізі чемпіонів – 2015/16:

 

«Шахтар» – 1,33 м'яча за гру;

«Рапід» – 1,66 м'яча за гру.

 

Передматчеві коментарі:

 

Сьогодні матч Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Рапід"  

 

Головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу дав прес-конференцію перед грою з австрійським «Рапідом»:

 

– Містере, якою є ймовірність участі Степаненка?

– Учора та сьогодні він тренувався в загальній групі. А рішення приймемо тільки завтра, безпосередньо перед початком матчу. До цього моменту потрібно підійти уважно. «Рапід» – дуже агресивна команда, яка грає на межі регламенту, а іноді і за його межею. На 7-й хвилині, чесно кажучи, Берича мали б видаляти. У повторі було видно, як він вистрибує, дивиться на Кучера і спочатку б'є ліктем, а потім вже входить у боротьбу. Було й багато інших моментів, які демонстрували агресивність «Рапіда». Тому потрібно дуже уважно підійти до питання щодо Степаненка. Буде дуже багато повітряних єдиноборств, і, перш ніж прийняти рішення, слід добре подумати. Не хотів би, щоб він отримав ще одну травму в тому місці, де зашита рана. Завтра побачимо та вирішимо.

 

– «Шахтар» ще не отримав у свої ворота жодного гола у кваліфікації Ліги чемпіонів. Чи можете ви порівняти завтрашню гру з тією, яка була проти «Фенербахче»?

– Природно, всі матчі кваліфікаційного раунду схожі. Грають дві команди, і кожна з них хоче перемогти. Різниця між цими матчами в тому, що «Фенербахче» в другій зустрічі міг спокійно чекати нашої помилки і намагатися нею скористатися. Думаю, «Рапіду» від перших хвилин потрібно буде йти вперед і відігравати результат, який був у Відні. Згадую матч із «Баварією» і порівнюю різницю між суддівством, коли був нібито фол Кучера на Гетце, якого насправді не було. Там відразу ж дали пенальті й Олександра видалили з поля. У такому ж моменті з Тейшейрою був явний пенальті. Його вдарили по нозі та штовхнули в спину. На жаль, одинадцятиметровий не призначено і не послідувало видалення.

 

Сьогодні матч Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Рапід"

 

Наставник «Рапіда» Зоран Барішич відповів на запитання ЗМІ:

 

– Ми беремо до уваги те, що обстановка склалася не зовсім на нашу користь, враховуючи рахунок 0:1 в першій грі. Ми втратили деякі можливості. Але докладемо максимум зусиль, щоб створити якомога більше проблем «Шахтарю» завтра. Гра покаже!

 

– Наскільки складно боротися із «Шахтарем» за м'яч і в яких зонах поля необхідно добитися контролю над ним?

– Справді, з «Шахтарем» дуже складно грати, боротися за м'яч. Але головне те, де і коли ми ним заволодіємо. Важливо контролювати моменти, коли донеччани переходять від оборони до нападу. Так, ми також беремо до уваги, що в нашого суперника надлишок дуже сильних і швидких футболістів, які в цілому складають дуже зіграну команду, але ми будемо боротися, і завтрашній матч покаже.

 

– В останній грі чемпіонату ви дали відпочити кільком ключовим для вашої команди футболістам. Чи можна назвати майбутній поєдинок із «Шахтарем» найважливішим для «Рапіда» в сезоні?

– Для нас було важливо дати відпочити кільком гравцям, перевести їх у так званий щадний режим. Дійсно, майбутній матч є найбільш важливим для нас у цей час. Так, у нас досить невеликі шанси на те, щоб пройти далі, але вони є. Усе залежить від нас.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх