20 фактів про Україну. Факт № 18

23.08.2015, 10:41 Переглядів: 4 708

20 фактів про Україну. Факт № 18

МЗС запустив проект "Розкажи світу про Україну" до Дня Незалежності, який триватиме з 4 по 24 серпня

До Дня Незалежності України Міністерство закордонних справ (МЗС) запустило новий проект під назвою "Розкажи світу про Україну".

 

Щодня на сторінці МЗС у Фейсбук публікуються факти про Україну.

 

Факт 18 КОСМОС: УКРАЇНА МАЄ ПОВНИЙ АЕРОКОСМІЧНИЙ ЦИКЛ. СЕРГІЙ КОРОЛЬОВ – КОНСТРУКТОР ПЕРШИХ ШТУЧНИХ СУПУТНИКІВ ЗЕМЛІ І КОСМІЧНИХ КОРАБЛІВ. УКРАЇНСЬКІ ПІДПРИЄМСТВА ЗАЙМАЮТЬ ЛІДИРУЮЧІ ПОЗИЦІЇ В СВІТОВІЙ КОСМОНАВТИЦІ.

 

Україна - одна з небагатьох країн, які мають повний аерокосмічний цикл: вона здатна будувати ракети та запускати їх в космос, використовуючи власне устаткування і технології. Саме українські вчені розвинули ідеї міжпланетних перельотів та розробляли теорію ракетної техніки.

 

Сергій Павлович Корольов – видатний український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики. Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі та здійснено перший політ людини в космос.

 

Сьогодні у м.Житомир у будинку, де 12 січня 1907 року народився видатний вчений, існує унікальний Музей космонавтики ім. С.П. Корольова.

 

З 19 листопада по 5 грудня 1997 року перший космонавт України Леонід Каденюк здійснив політ у космос. Вперше у космосі побували державний герб, український прапор та пролунав гімн Незалежної України.

 

Українські підприємства займають лідируючі позиції в світовій космонавтиці. Провідну роль в цій галузі відіграють Державні підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова" та "Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля".

Одним із значних досягнень українських фахівців стало створення космічних апаратів "Січ-1", "Океан-О" та "Мікрон", а також ракетоносіїв "Зеніт-3SL", "Дніпро" та "Циклон-3".

 


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх