20 фактів про Україну. Факт № 17

22.08.2015, 08:45 Переглядів: 1 686

20 фактів про Україну. Факт № 17

МЗС запустив проект "Розкажи світу про Україну" до Дня Незалежності, який триватиме з 4 по 24 серпня

До Дня Незалежності України Міністерство закордонних справ (МЗС) запустило новий проект під назвою "Розкажи світу про Україну".

 

Щодня на сторінці МЗС у Фейсбук публікуються факти про Україну.

 

Факт 17 МЕДИЦИНА: ІВАН ПУЛЮЙ - ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФІЗИК СВІТОВОГО РІВНЯ, СПІВЗАСНОВНИК РЕНТГЕНОЛОГІЇ. У МЕДИЧНИХ ВУЗАХ УКРАЇНИ НАВЧАЮТЬСЯ ІНОЗЕМНІ СТУДЕНТИ З УСІХ КУТОЧКІВ СВІТУ. У 2015 РОЦІ НАЦІОНАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ СЕРЦЯ ПЕРШИМ НА ПОСТРАДЯНСЬКОМУ ПРОСТОРІ ЗДОБУВ МІЖНАРОДНУ МЕДИЧНУ АКРЕДИТАЦІЮ QHA TRENT.

 

Іван Павлович Пулюй (1845—1918 рр.) — перший український фізик світового рівня, співзасновник рентгенології. Іван Павлович домігся найвищої на той час якості Х-променевих фотографій, які активно публікувала європейська преса. А зроблена у США на одному з його електровакуумних апаратів рентгенограма вперше у світі зафіксувала перелом людської кінцівки.

 

Сьогодні у медичних вузах України, зокрема у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І.Пирогова, Одеському національному медичному університеті та Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна, навчається багато іноземних студентів з усіх куточків світу.

 

Цікавим є і той факт, що у 2015 році Національний інститут серця першим на пострадянському просторі здобув міжнародну медичну акредитацію QHA Trent, яка виводить український Інститут в категорію провідних міжнародних постачальників медичних послуг і дозволяє співпрацювати із пацієнтами з Європи та США.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх