20 фактів про Україну. Факт № 14

19.08.2015, 08:11 Переглядів: 1 988

20 фактів про Україну. Факт № 14

МЗС запустив проект "Розкажи світу про Україну" до Дня Незалежності, який триватиме з 4 по 24 серпня

До Дня Незалежності України Міністерство закордонних справ (МЗС) запустило новий проект під назвою "Розкажи світу про Україну".

 

Щодня на сторінці МЗС у Фейсбук публікуються факти про Україну.

 

Факт 14. УКРАЇНА ПОСІДАЄ 4 МІСЦЕ У СВІТІ ЗА РІВНЕМ ОСВІЧЕНОСТІ НАСЕЛЕННЯ. ПЕРШИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД У СХІДНІЙ ЄВРОПІ БУВ ЗАСНОВАНИЙ В УКРАЇНІ.

 

Україна посідає четверте місце у світі за рівнем освіченості населення. Загальний рівень грамотності українців складає 99,7 %.

Острозька академія – перший вищий навчальний заклад в Україні та Східній Європі – була заснована у 1576 році князем Костянтином-Василем Острозьким.

В Україні також знаходиться ще один з найстаріших навчальних закладів Східної Європи – Києво-Могилянська академія (заснована у 1615 році).

 

Сьогодні в Україні

 

У системі вищої освіти України функціонують 198 університетів, 62 академії, 83 інститути, 245 коледжів, 97 технікумів, 117 училищ та 1 консерваторія.

Шість вітчизняних вищих навчальних закладів представлені в міжнародному рейтингу університетів світу QS World University Rankings, зокрема Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”.

Щороку вищі навчальні заклади України закінчують близько 640 000 випускників, з яких 130 000 – інженери, 16 000 – фахівці у сфері інформаційних технологій.

 

У 2013-2014 навчальному році у вищих навчальних закладах України навчалося понад 69 тис. іноземних студентів зі 146 країн світу.

Новим Законом України «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року встановлено основні правові, організаційні та фінансові засади функціонування системи вищої освіти, метою яких є інтеграція нашої держави до Європейського простору вищої освіти відповідно до стратегічних цілей Болонського процесу. Цим законом створено умови для посилення співпраці державних органів і бізнесу з вищими навчальними закладами на принципах автономії вищих навчальних закладів, поєднання освіти з наукою та виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможного людського капіталу для високотехнологічного та інноваційного розвитку країни, самореалізації особистості, забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави у кваліфікованих фахівцях.

 

Автор: petrova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх