20 фактів про Україну. Факт № 7

16.08.2015, 12:51 Переглядів: 3 140

20 фактів про Україну. Факт № 7

МЗС запустив проект "Розкажи світу про Україну" до Дня Незалежності, який триватиме з 4 по 24 серпня

До Дня Незалежності України Міністерство закордонних справ (МЗС) запустило новий проект під назвою "Розкажи світу про Україну".

 

Щодня на сторінці МЗС у Фейсбук публікуються факти про Україну.

 

Факт 7. Транспорт в Україні: найглибша станція метро в світі, 22 тис. км залізниці, більше 20 пасажирських аеропортів, 18 морських портів, 170 тис. км доріг.

 

Найглибша станція метро в світі - станція метро "Арсенальна" у Києві (105,5 метрів). Її побудували в числі перших п'яти станцій в столиці України і відкрили 6 листопада 1960 року. Назву станція отримала від розташованого поруч великого заводу Арсенал.

 

Сприятливе географічне положення України робить її важливою складовою транзиту вантажів і пасажирів між Європою, Азією та Близьким Сходом. Через територію України проходить 4 з 10 європейських транспортних коридорів.

 

Транспортна інфраструктура країни складається з 170 тис. км доріг, існує більше 20 пасажирських аеропортів.

 

В Україні 18 морських портів. Близько 60% вантажів проходить через три найбільші з них: Одеса, Іллічівськ і порт Південний.

 

У зв’язку з незаконною окупацією Автономної Республіки Крим Російською Федерацією Україна закрила порти Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта для міжнародного судноплавства з 15.07.2014 року.

 

МЗС офіційно попередило іноземні держави про відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден за порушення законодавства України внаслідок заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополь.

 

Мережа залізниць в Україні становить близько 22 тис. км. і включає 1447 станцій. За обсягами вантажних перевезень залізнична система України займає четверте місце в Європі та Азії.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх