У Кременчуці вперше відбулися змагання з акватлону

4.08.2015, 10:01 Переглядів: 3 387

У Кременчуці вперше відбулися змагання з акватлону

На змагання спортсмени з’їхалися із Дніпропетровська, Києва, Запоріжжя та Світловодська

 

2 серпня в Комсомольському парку (в районі 1 Занасипу) за ініціативи клубу любителів бігу «Кремінь» вперше відбулися змагання з акватлону. У "Кремінь-акватлоні" взяли участь 28 спортсменів з Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Світловодська, Власівки та Кременчука.

Особисто зробити зв'язку наважилися 14 атлетів. Крім того, ще з 14 спортсменів було сформовано 7 повноцінних естафетних команд (один пливе, другий біжить).

 

У Кременчуці вперше відбулися змагання з акватлону

 

Як зазначили організатори змагань Сергій Година та Сергій Кірчик, безпосередня підготовка до старту в неділю розпочалась о 7 ранку. Вона знаково збіглася з ритуалом хрещення баптистів на тому ж озері Силікатному (свято пр. Іллі).

 

«Протягом усієї гонки відчувалася конкурентна боротьба. 2 майстри спорту та 2 кандидати в майстри спорту з плавання взяли участь у змаганнях», - додав Сергій Кірчик.

 

Під час змагань на водоймі курсували 2 човни, на контрольних точках розставлені буйки, а на біговому колі чергували контролери і судді-хронометристи.

Перед стартом голова оргкомітету Сергій Кірчик та головний суддя Сергій Година перед вишикуваними учасниками провели брифінг та ще раз ознайомили спортсменів із правилами проходження акватлону.

 

У Кременчуці вперше відбулися змагання з акватлону

 

О 9:26 з гучним сигналом "стартової пневмодудки" усі плавці організовано відправились у воду, аби здолати 1 етап - кілометр плавання на відкритій воді. Тут темп диктували вихованці басейну "Дельфін" (Кременчук) та Євген Келярський (Дніпропетровськ). Очікувано першим 2 кола по 500 м подолав Михайло Король із результатом 12 хвилин 25 секунд. За ним фінішував Євген Келярський (13,40) та учасниця естафетної команди "Sport Life T" Тетяна Шевченко (15,18).

 

Доволі швико проплив 1 км і третій індивідуальник Іван Гурін (м. Київ) з результатом 16,03. Своїм сильним бігом (головне гасло змагань - "Пливи стильно, біжи сильно") Іван дістав Келярського і на фініші кросу йому не вистачило усього 9 секунд, аби обійти Мишка Короля. Отже, в індивідуальному заліку золото взяв Михайло Король із загальним часом 35,20, срібло - Іван Гурін 35,29, а бронзу у Дніпропетровськ повіз Євген Келярський 37,43. Інші 11 учасників уклались у годинний ліміт часу і показали чудову фізичну форму в безперервній зв'язці "плавання-біг".

 

У Кременчуці вперше відбулися змагання з акватлону

 

Щодо естафетних команд, то тут підсумкова розстановка сил після плавання дещо змінилася. Після того, як Сергій Кірчик з результатом 15,54 другим передав чергу Сергію Годині, останній з найшвидшим біговим темпом наздогнав Сергія Тищенка ("Sport Life T") і фінішував з кращим часом в абсолюті - 34 хвилини 8 секунд. Тож золото залишилось в оргкоманді "Кремінь-акватлон", срібло взяли Тетяна Шевченко і Сергій Тищенко (37,47), а бронзу - жіноча команда "Sport Life Y" (Юлія Дубина та Вікторія Гамза 39,42).

 

Участь в змаганнях брав найстарший учасник Микола Іванович Долотов (1947 р.н., 1 км за 19,06) та наймолодша учасниця Христина Бочкарьова (Київ). У номінації "За волю до перемоги" лауреатом став Вадим Колесник (Київ), який спочатку розраховував лише на біг у складі естафетної команди RunLab, але в результаті відважився подолати усю дистанцію акватлону (разом з плаванням) самостійно.

 

Усі учасники отримали іменні сертифікати із зафіксованими результатами.

Автор: Сергій Кірчик Джерело фото: Сергій Кірчик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх