Перепливають Дніпро не тільки супермени

3.08.2015, 08:20 Переглядів: 4 964

Працівник ІТ компанії Сергій Кулініч переплив Дніпро туди і назад

Після того як Сергій Кірчик переплив Дніпро, працівник однієї з кременчуцьких ІТ-компаній Сергій Кулініч також захотів перепливти річку. 32-річний кременчужанин лише в січні почав активно займатися плаванням.

 

Як розповів «Телеграфу» Сергій, йому спочатку навіть 25 метрів в басейні давалися важко. Були задишка і тремтячі руки. Але з часом йому вдалося перепливти Дніпро туди і назад - це сталося в середині липня. Старт був від дачного кооперативу «Зоря» поблизу Кривушів до Зеленого. На надувному човні його супроводжував друг, на «всякий пожежний», заодно знімав на відео заплив.

 

 

«У вихідні нам з кумом потрібен був якийсь привід, щоб втекти від жінок на природу. Коли зібралися, виявилося, що вода холодна. Коли пливеш і не бачиш берега страшно, навіть якщо човен поруч. Але пливти легко, коли не панікуєш, - розповів про переплив Сергій. – Погода була вітряна і прийшлося ковтнути багато води. Через хвилі й течії, звичайно, зносило у бік міста, тому орієнтовна дистанція до острова вийшла близько 700 м. Ця половина шляху була подолана за 15 хвилин, хоча метою був не час , а сам факт завершеного шляху туди і назад. На зворотньому шляху хвилі били практично в обличчя, зносило набагато відчутніше, тому і більше час, витрачений на дорогу назад».

 

«Якщо Сергій Крчик препливав у гідрокостюмі, ластах, то у мене був «джентльменський набір» - шапочка, окуляри і плавки», - додав Сергій.

 

Схема запливу:

 

 

Сергій поділився, що за час знання плаванням втратив вагу: «Щоб розвиватися як плавець, потрібно ходити 2-3 рази на тиждень тренуватися і займатися не менше 1,5 годин. За перші три місяці занять вже скорилася дистанція в 1 км кролем, а разом з тим пішло 12 кг зайвої ваги».

 

Кременчуцькому плавцю допомогли і теоретичні знання, які він черпав з книги «Ефективне плавання - методика тренування плавців і триатлетів» Пола Ньюсома та Адама Янга, а також практичні навички.

 

«Хотів би показати приклад того, що від літнього відпочинку на воді можна взяти набагато більше, ніж багатогодинне загоряння на березі. А плавання на дистанції до 2-3 км - вотчина не тільки спортсменів-плавців, а й цілком по плечу плавцю-початківцю середнього рівня підготовки», - зазначив плавець.

 

В планах на майбутнє у Сергія Кулініча відбуксирувати надувний човен з пасажиром через Дніпро.

 

«Можна буде скласти конкуренцію все ще не запущеним Метеорам», - пожартував Сергій.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Сергій Кулініч
Теги: плавання
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх