Сьогодні відбудеться битва "Динамо" - "Шахтар"

14.07.2015, 13:46 Переглядів: 3 458

Сьогодні відбудеться битва "Динамо" - "Шахтар"

В Одесі запеклі суперники зустрінуться у 8 раз на стадіоні "Чорноморець" в Одесі

14 липня о 21:00 матч за Суперкубок України "Динамо" - "Шахтар" (телеканал "Україна", Футбол 1)

 

Суперкубок України заснований порівняно недавно – у 2004 році. За цей час «Динамо» і «Шахтар» встигли 7 разів зійтися в битві за престижний трофей. Загальна статистика в очних битвах – на боці «динамівців»: чотири перемоги проти трьох. Хоча за кількістю цих трофеїв загалом «гірники» таки обходять киян - 6 проти 5.

 

2004 рік. 19 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 1:1 (пен. 6:5)

2005 рік. 9 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (пен. 4:3)

2006 рік. 16 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 2:0

2007 рік. 10 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 2:2 (пен. 4:2)

2008 рік. 15 липня. Полтава. Стадіон «Ворскла». «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (пен. 5:3)

2011 рік. 5 липня. Полтава. Стадіон «Ворскла». «Динамо» - «Шахтар» - 3:1

2014 рік. 22 липня. Львів. Стадіон «Арена Львов». «Шахтар» - «Динамо» - 2:0

 

Одеський стадіон – фартовий саме для «Динамо», чи допможе це киянам побачимо сьогодні.

 

Безпека

 

Всупереч розмовам і чуткам про повернення міліції в ядро стадіону гра пройде під «прицілом» стюардів, яким допомагатимуть в міру сил і можливостей курсанти (сидітимуть на першому ряді по периметру).На відвідувачів очікує доволі ретельна перевірка особистих речей (в тому числі будьте готові до проходження через металошукач), а найбільше доведеться витерпіти дівчатам: їх обшукуватимуть в спеціальних кабінках!

 

Заходи безпеки буде максимально посилено, аби уникнути будь-яких провокацій, проявів агресії чи протизаконних дій. Матч охоронятиме майже 1200 правоохоронців з Одеси і найближчих до міста районів. І це правильно, адже Одеса має провести цей матч краще, ніж ідеально: в разі диверсії або інших надзвичайних подій Південна Пальміра може розпрощатися з футболом надовго, і тут це чудово усвідомлюють. Тому і зроблять усе від них можливе, аби ліквідувати будь-які реальні або потенційні загрози. Їм є що втрачати.

 

Феміда

 

Арбітр - Анатолій Жабченко (Хмельницький)

Асистенти - Сергій Беккер, Олег Плужник (обидва - Харків)

Резервний арбітр - Анатолій Абдула (Харків)

Спостерігач арбітражу - Віктор Дердо (Іллічівськ)

 

Кадри

 

У літнє міжсезоння склад «Динамо» поповнили новачки - півзахисники Радосав Петрович і Микола Морозюк, а також нападник Жуніор Мораес. Крім того, з оренди повернулися Максим Коваль і Сергій Мякушко. Обидва були включені в заявку на сезон.

 

Про кадрові зміни в «Шахтарі»: в інші клуби перейшли Дуглас Коста, Луїс Адріано і Фернандо, закінчився контракт у Ілсіньо. При цьому в ряди «гірників» повернулися Факундо Феррейра та Василь Кобін, плюс в заявку команди на сезон – 2015-2016 включені Микола Матвієнко, Максим Малишев та Сергій Гринь. Підписав з «помаранчево-чорними» контракт хорватський нападник Едуардо.

 

Коментарі перед матчем

 

Наставник «Динамо» Сергій Ребров про майбутній поєдинок:

 

- Через подібні поєдинки можна підготуватися до виступів у Лізі Чемпіонів. На жаль, в нашому чемпіонаті немає достатньої кількості зустрічей з такими суперниками, тому я впевнений, що всі учасники єврокубків з великим інтересом чекають матчів з «Шахтарем».

11-метрові удари хлопці відпрацьовують перед кожною зустріччю, в якій існує хоча б теоретичний шанс післяматчевій лотереї. Так що будемо бити пенальті і на цей раз. Зрозуміло, що в даному компоненті багато що вирішує психологія. На тренуваннях ти можеш забивати все, а в грі - промахнутися. У цьому ми переконалися на прикладі Мігела Велозу і Віторіна Антунеша, які на тренуваннях забивали абсолютно все.

 

Захисник "Динамо" Александар Драгович:

 

«Не так важливо, чи виграємо ми всі матчі на зборах, головне – перемогти 14 липня. Ми можемо навіть пограти всі товариські зустрічі, але обов’язково – здобути перемогу у матчі за Суперкубок!»

 

Захисник "Шахтаря" Ярослав Ракицький:

 

«У нас трохи змінився склад, але ми повинні доповнювати один одного. Всі гравці в «Шахтарі» є ключовими. Хто з новачків краще готовий - вирішувати Містеру. В цілому впевнений, що до 14 липня ми наберемо оптимальну форму, будемо готові на всі сто, і навіть більше. Ми просто зобов'язані завоювати Суперкубок».

 

Півзахисник "Динамо" Микола Морозюк:

 

«Вважаю, що це буде нелегка гра як для нас, так і для наших суперників. Важко говорити про фізичну форму на всі сто відсотків, але, принаймні, потрібно бути готовим до цього матчу. Думаю, наша команда працює у правильному напрямку і ритмі, тому ми будемо готові і доб'ємося позитивного результату».

 

Президент ФФУ Андрій Павелко:

 

«Безпека перш за все. Ми хочемо, щоб люди змогли відвідати цей поєдинок сім'ями, не турбуючись про наслідки».

 

Джерело: За матеріалами ЗМІ

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх