Кременчуцька земля для бійців АТО

2.04.2015, 17:55 Переглядів: 3 361

На сесії міської ради депутати ухвалили два рішення, які стануть кроками до забезпечення воїнів АТО земельними ділянками

Сім’ї загиблих мають пільгове право при розподілі землі


31 березня сесія міськради ухвалила Положення про забезпечення учасників бойових дій, у тому числі учасників АТО, земельними ділянками. Над ним понад три місяці працювала робоча група, яку очолював віце-мер Геннадій Музика. До складу робочої групи входили представники військових частин, громадськості, депутати.


Найбільш спірними моментами були питання про черговість розподілу землі.


Положення передбачає, що масовий розподіл ділянок проводитимуть за допомогою жеребкування. Претенденти можуть подавати заявки на бажаний масив або район, а якщо їх більше, ніж землі, то питання вирішить жеребкування. При цьому той, кому не дісталася земля, зможе претендувати на ділянку в іншому місці.
Рішення про жеребкування ще не ухвалили: робоча група чекатиме, коли учасники АТО отримають статус учасника бойових дій, аби всі були в рівних умовах.
А поки що Положення дозволить забезпечити земельними ділянками (у першочерговому порядку) сім'ї загиблих бійців: і учасників АТО, і воїнів-афганців.

 

Депутати зарезервували землю для учасників АТО


Одне з найсуперечливіших питань сесії міськради, довкола якого було багато політичних суперечок і спекуляцій – це рішення «Про надання земельних ділянок у власність учасникам бойових дій». Проект поданий політичною фракцією «Батьківщина» (голова фракції – Євген Холод).


Назва звучить дещо спекулятивно: даним рішенням не надаються земельні ділянки, а лише визначається перспективний масив для розподілу: це ті самі 47 га землі (в районі вулиць Сербіченка і Котлова), які «знайшла» фракція «Батьківщина» і про які чомусь не знали посадовці виконкому і колеги-депутати, тому й небезпідставно звинувачували главу фракції Євгена Холода у кулуарному вирішенні питань. При цьому голова фракції «Батьківщина» звинуватив у бездіяльності віце-мера з будівництва Геннадія Музику і робочу групу з питань виділення землі учасникам бойових дій. На думку фракції, яку оформили письмово і додали до проекту рішення, посадові особи мерії гальмують виділення землі з надуманих причин.


Зауважимо, 47 га землі раптово «знайшлися» саме після скандалу з виділенням 2 га землі «в обхід» регламенту сесії підприємству самого Євгена Холода.
Тепер і ці 2 га землі, і ділянку в районі вулиці Сербіченка , запропоновані головою фракції «Батьківщина», після довгих суперечок і дебатів зарезервували для потреб бійців АТО.


Скільки цієї землі – поки що ніхто не знає. У тому-то й головна причина, через яку негайно (як того вимагала фракція «Батьківщина» – уже в квітні) не можна розпочинати розподіл великого земельного масиву у Крюкові.


Відповідно до Генплану, це земля кременчуцька. Але річ у тім, що Білецьківська сільська рада не погодила межі Кременчука (є відповідне рішення сільради). Наразі голова сільради Анна Самойлюк заявляє, що більша частина ділянки належить громаді Білецьківки і входить до території регіонального ландшафтного парку «Білецьківські плавні». Аби заявити про це, пані Самойлюк з односельцями приїхала на сесію міськради.


Свої заперечення щодо проекту рішення від «Батьківщини» надали й віце-мер Геннадій Музика, головний архітектор Олександра Волощенко та керівник земельного управління Ірина Безверха.


Суть заперечень посадовців виконкому:
– Необхідно (як і у випадку з «Озерним») вносити зміни до містобудівної документації, до Генплану міста, зонування території, адже згідно з планом зонування території вона належить до ландшафтно-рекреаційної зони;
– Необхідно узгодити межі ділянки (тобто погодити їх із сільською громадою Білецьківки).


За словами пані Волощенко, доки всі ці спірні питання не будуть узгоджені, управління архітектури не надасть позитивні висновки на розробку проектів відведення земельних ділянок на вказаному масиві (47 га), бо це суперечить законодавству.


А відтак воїни АТО не зможуть оформити ділянки у власність.


Врешті сесія дала доручення виконкому узгодити всі спірні питання, межі ділянки та внести зміни у містобудівну документацію. Орієнтовно на це піде півроку.
2 га землі у цьому ж мікрорайоні, які не дісталися Євгену Холоду («не Холод відібрав, а у Холода відібрали», зауважив він у своєму виступі) – сформована ділянка (тобто готова до розподілу). І вона зарезервована окремо.


Голосування по земельних питаннях, які розсварили депутатів, йшли без Євгена Холода та його колег по фракції Валентина Стасюка, Віталія Таценюка та Олександра Головача – їх «видалили» із зали. (Детальніше про це в матеріалі «Розкол серед «бабаєвських» на стор.3).

 

До уваги


Уже сьогодні бійці АТО можуть подавати заяви до відділу за зверненнями громадян за адресою: Першотравнева, 1, на виготовлення на пільгових умовах (безкоштовно) технічної документації на земельні ділянки, вказуючи бажаний мікрорайон. Телефони для довідок: 3-01-63, 3-00-54, 74-38-32.


Положення про забезпечення бійців АТО земельними ділянками та зразки заяв оприлюдены на сайті telegraf.in.ua.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх