До Кременчука завітали бійці батальйону «Донбас»

20.01.2015, 10:48 Переглядів: 3 513

До Кременчука завітали бійці батальйону «Донбас»

Частина військових майже чотири місяці була в полоні у сепаратистів після боїв під Іловайськом

19 січня у Кременчуці з місцевими школярами зустрілися військові батальйону «Донбас», частина з яких майже чотири місяці перебувала у полоні після боїв під Іловайськом. Бійці подякували кременчужанам за підтримку та гуманітарну допомогу.

 

Військові зустрілися з учнями шкіл No 10, 19 та ліцею No 4. Хлопці розповіли школярам як потрапили до полону після підсилення сил ДНР-івців регулярними військами Російської Федерації, про те, як їх виводили на розстріли та фізично карали за любов до рідної землі.

 

- Ми 44 дні перебували в полоні. В «избушке» (будинок СБУ в Донецьку) при вході у підвал нас змушували витирати ноги об державний прапор України, хто відмовлявся, тих фізично карали. У сепара «Адреналіна» був пістолет з гумовими кульками, коли нахилялися, він цілився в тіло і стріляв. Ці кульки пробивали шкіру наскрізь, і нам доводилося пальцями їх витягати, – говорить кременчужанин Олег Штефан.   

 

Школярі виготовляють для військових ляльок-мотанок, макети солдат, плетуть маскувальні сітки, доводячи істину, що від кожного з нас залежить майбутнє.  Учні були приємно здивовані, побачивши, що їх малюнки бійці тримають біля серця. Адже серед  військових існує повір’я, що дитячі малюнки діють як обереги.

 

Зараз мешканців просять допомогти зібрати допомогу для мирних мешканців Донбаса, які залишилися без підтримки. Бійці сподіваються, що гуманітарна допомога мирним мешканцям допоможе їм під час перемовин про обмін військовополоненими.

 

Після зустрічі зі школярами бійці батальйону «Донбас» поклали квіти до меморіалу «Вічно живим», де у часи Другої світової війни знаходився концтабір, а також провели у Свято-Троїцькій церкві поминальну панахиду за загиблими побратимами.

 

Із частиною представників батальйону «Донбас» машина, завантажена продуктами харчування, пічкою, маскувальними сітками, дитячими малюнками від небайдужих кременчужан, вирушить у розташування своєї військової частини.

Автор: Альона Душенко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх