Завершено слідство у справі вбивства кременчуцького мера Бабаєва, - прокуратура

30.12.2014, 13:55 Переглядів: 9 541

Виконувач обов’язків прокурора Полтавщини вважає, що передачу справи до суду затримують навмисне

Завершено слідство у справі вбивства кременчуцького мера Олега Бабаєва. Про це стало відомо сьогодні на брифінгу в Полтаві.

 

 

- Завершено розслідування у кримінальному провадженні, в якому об’єднано два кримінальні провадження за фактами вчинення умисного вбивста судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка та умисного вбивства кременчуцького міського голови Олега Бабаєва, - заявив на брифінгу в обласному центрі виконувач обов’язків прокурора Полтавщини Юрій Кравченко.

 

Він твердить, що завдяки професійним діям групи процесуальних прокурорів, належної організації процесуального керівництва роботи слідчої групи, використання негласних слідчих пошукових дій, вдалося знайти та затримати осіб, які вчинили дані злочини.

 

Ю.Кравченко каже, що на даний час матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення - четверо підозрюваних, семеро їх захисників та п’ятеро потерпілих ознайомляться з матеріалами кримінального провадження.

 

- Слід зазначити, що стороною захисту деяких підозрюваних у даному кримінальному провадженні робляться заяви в ЗМІ щодо відсутності вини їх підзахисних у вчиненні кримінального порушення, - сказав в.о. прокурора області. - Всім нам відомо, що крапку в цій заплутаній історії може поставити лише суд. На мою точку зору, затягування з ознайомленням матеріалами кримінального провадження є нічим іншим як шляхом такого супротиву у рамках досудового розслідування затягнути термін обвинувального акту до суду.

З моменту кримінального провадження деякі захисники взагалі не почали ознайомлюватися із матеріалами справи. Їхні підзахисні підозрювані зважаючи на поведінку своїх адвокатів також повільно, по 70 стор в день лише ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження

 

Юрій Кравченко вважає, що така процесуальна поведінка сторони захисту в цілому суперечить здоровому глузду.

 

- Зважаючи на їхні заяви про відсутність доказів вини, на мою точку зору, сторона захисту найбільше зацікавлена в найшвидшому направленні матеріалів кримінального провадження й обвинувального акту до суду, але цього на даний час не відбувається, - говорить він. - Звертаю увагу, що незважаючи на всі перепони, які були вчинені стороною захисту, були задоволені клопотання слідчого відділу прокуратури області і строк тримання всіх підозрюваних по даному кримінальному провадженню продовжено до кінця лютого 2015 року.

 

Як заявив на брифінгу в.о. прокурора Полтавської області, в ході проведення досудового розслідування було:

допитано в якості свідків 590 осіб,

проведено 10 слідчих експериментів за участі свідків та підозрюваних,

призначено та проведено 117 експертиз.

 

- Це досить великий об’єм для такого нетривало терміну, - наголосив посадовець. - Але органи прокуратури вжили заходи, щоб ці всі експертизи були проведені в якнайкоротший термін.

 

Проведено судово-медичні, імунологічні, медико-криміналістичні, судово-хімічні, судово-балістичні, молекулярно-генетичні експертизи, що займають досить тривалий термін.

 

Юрій Кравченко каже, що після завершення ознайомлення стороною захисту з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт відразу буде скерований для розгляду по суті до суду.

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх