БЛОГ: Мені і моїм знайомим не віриться, що вбивство Бабаєва скоїв Крижановський

7.09.2014, 10:37 Переглядів: 10 996

БЛОГ: Мені і моїм знайомим не віриться, що вбивство Бабаєва скоїв КрижановськийРуслан Крахмілець, громадський діяч та колишній керівник спеціального підрозділу УБОЗ

Відкритий лист до співробітників правоохоронних органів та ЗМІ.

До мене, як до громадського діяча та колишньго керівника спеціального підрозділу УБОЗ звернулися представники деяких ЗМІ міста Кременчук, із запитаннями щодо затримання Крижановського Олександра Петровича і звинувачення останнього у причетності до вбивства нашого мера Олега Бабаєва.
Я гостро засуджую факт вбивства, за який несе відповідальність перед Богом кожен, хто до цього причетний. Нікому не дозволено переступати Божу заповідь «Не вбивай!». За даний злочин вбивці повинні відповідати перед законом та суспільством.
У злочинців може виникати спокуса шукати виправдання своїм вчинкам, але можу запевнити, що вбивство людини не може бути виправдане. Вбивство Олега Бабаєва є холоднокровним та цинічним по своєму характеру, тому покарання повинно бути найсуворішим. Вбито керманича нашого міста, люди шкодують за втратою і співчувають. Для багатьох він був непохитним втіленням спокою у нашому місті в цей важкий та скрутний час для України. Тому це вбивство повинно бути справою честі для правоохоронних органів та для громадян міста, важливо, щоб покарання за цей злочин понесли саме ті люди, які його скоїли.
Відповідальність за скоєння злочину передбаченого статтею 115 Кримінального Кодексу України "Умисне вбивство" карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. За частиною другою карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 (з корисливих мотивів) частини другої цієї статті.
Мені і моїм знайомим не віриться, що даний злочин скоїв Олександр Крижановський в зв'язку з тим, що він великий проміжок часу працював в правоохоронній системі і усвідомлював наслідки даної дії. Ще одне запитання на яке я не можу надати відповідь, чому ніхто з затриманих не найняв адвоката, якому довіряє і раніше хоча б раз спілкувався. За офіційною інформацією всі, у тому числі Крижановський О., скористалися послугами безкоштовного адвоката. Зприраючись на ЗМІ багато громадян не довіряють безкоштовним адвокатам. Сказати, що у підозрюваних не має коштів для найняття адвокатів не можна, бо міліціянти стверджують, що цей злочин здійснений з корисливих мотивів.

На підставі цього виникає багато запитань :
- чому у чотирьох підозрюваних із п'яти безкоштовні адвокати?
- чому адвоката, якого найняла дружина Крижановського не допустили до підозрюваного?
- чому повідомили родичів про затримання підозрюваних через 12 годин, а не негайно, як передбачено законом?
- чому адвокати були надані через добу після затримання (повинні надаватися негайно)?
- де знаходилися підозрювані і які процесуальні дії вчинялися відносно них без адвокатів?
- де кошти на які вказують правоохоронці?
- де речові докази зброя, речі, легалізовані розмови?
- чому з підозрюваних ніхто не втік?
- чому останні затримані, знаючи, що інших осіб, які можуть вказати особисто на них, затримали, вели звичайне життя і не здійснили ніяких кроків, щоб уникнути покарання?
- чому на руках затриманого Крижановського знаходяться глибокі рани від пошкодження кайданами?
- чому всі затримані ведуть себе неадекватно (тобто запаморочена реакція, не йдуть на спілкування зі своїми родичами і близькими та своїми діями вказують на байдужість до ситуації та подій, які відбуваються з ними та їх родичами?
- чому з різних джерел йде інформація про можливі самогубства затриманих?

Частіше всього, особи, які мають прямий мотив не скоюють таких злочинів, а, як стверджують правоохоронці, посередник і замовник мали на це мотиви і не тільки корисливі.
Читаючи публікації в ЗМІ та коментарі різних людей, я хотів би звернути увагу на те, що той, хто хоче звинувачувати, не вправі поспішати. Якщо буде доведено, що ці люди дійсно винні, то я перший хто це публічно це засудить.

При цьому хочу звернутися до співробітників правоохоронних органів, до партнерів та друзів покійного мера Олега Бабаєва, що нам всім потрібно вболівати за чесне та прозоре розслідування, щоб не минули покарання дійсно причетні до цього особи та не змогли замести сліди злочину.

Підозрювані на даний час люди можуть бути не винні, а в подальшому виправдані. Не можна поспіхом звинувачувати їх, спираючись тільки на домисли, підозри, не дочекавшись вироку суду, який вступить в законну силу.

У суспільстві є багато людей , яких виправдано та кримінальні справи закриті за відсутністю складу злочину. І я, одна з тих людей, яка потрапила під приціл правоохоронців, які за будь яку ціну фабрикують справи та докази до них, тому я знаю ціну голосним заявам, які заочно мене робили злочинцем,для отримання орденів та посад. Прокурорські керівники та слідчі, які постійно змінювалися не зламали мене, але зіпсували три роки життя та звільнили з органів внутрішніх справ. Але, як показує час, за допомогою віри та підтримки близьких людей, в тому числі журналістів, які об'єктивно віднеслися до хибних звинувачень, я спромігся вистояти тиск "системи" та доказати свою невиновність. Розумію, що у громадян які не мають юридичної освіти та практики роботи в юриспонденціі шанси на справедливе прийняття рішення зменшуються. Але як писав Тарас Григорович Шевченко:" Борітеся — поборете!
Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!"
На даний час я звернувся з позовом до Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди, завданої неправомірними діями органів дізнання, попереднього слідства, прокуратури. Рішенням Жовтневого районного суду м. Полтави від 02 червня 2014 року, який вступив у законну силу, на мою користь стягнено 80 тис. грн. моральної шкоди, які після отримання виконавчого листа я маю на меті направити на потреби АТО. До цього я відвідував зону АТО та допомагав своїм побратимам.
Але хочу звернути увагу на те, якби я зламався і не боровся, хто б це робив за мене? Невже ми боролися за те, щоб до вироку суду можливо було людину визнавати виновною та вішати ярлики злочинця. Невже ми боролися зі злочинною владою Януковича тільки за те,щоб змінилися обличчя, а не система в цілому та принципи іі роботи.
А, якщо правоохоронці помиляються, а ще гірше, якщо фальсифікують? У невинних людей буде забране повноцінне життя, на яке вони заслуговують. Як ми будемо жити з цим? Знаючи, що не змогли знайти, довести та підтримати? Хочу ще раз наголосити, на місті затриманих можуть опинитися наші батьки, діти, брати, які ні в чому невинні, тому саме зараз треба дуже пильну увагу приділяти діям правоохоронних органів, які можуть фальсифікувати, перевищувати свої повноваження і діяти не в межах закону.


Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх