Юрій Кармазін вважає, що Януковича випустили з України за змовою урядовців

21.06.2014, 00:27 Переглядів: 3 119

Юрій Кармазін вважає, що Януковича випустили з України за змовою урядовців

У Кременчуці пан Кармазін розповів про партійні інтриги Яценюка, Авакова і Наливайченка

У п’ятницю, 20 червня, Кременчук відвідав Юрій Кармазін – народний депутат чотирьох попередніх скликань, відомий правник. Він підписав угоду про співпрацю з ГО «Народний вибір». На прес-конференції він розповів, що народні депутати вже отримали від Президента Порошенка друковані примірники змін, які Президент вважає доречним внести до Конституції. На думку пана Кармазіна, така поведінка Президента Порошенка некоректна, і є втручанням у справи парламенту та парламентарів.

Пан Кармазін також зазначив, що примірник змін, запропонованих Президентом, має конформістський характер, документ складений так, щоб догодити усім. Серед іншого, Юрій Кармазін розповів, що Президент пропонує виключити зі ст. 81 Конституції слова про заборону переходу нардепів з однієї фракції до іншої. На думку пана Кармазіна, цього робити не можна, бо якщо не обмежувати нардепам можливість бігати з фракції до фракції, то це лише сприятиме розквіту політичної корупції в Україні.

Також пан Кармазін зробив кілька ефектних заяв. Серед іншого, він заявив, що, на його думку, Віктора Януковича випустили за межі України за змовою. «ТелеграфЪ» запропонував доповідачу конкретизувати, за чиєю змовою випустили Януковича.


– Пане Кармазін, ви кажете, що Януковичу дозволили втекти. Ми пам’ятаємо, що саме міністр МВС Аваков повідомив, що вони разом із головою СБУ Наливайченком не стали затримувати Януковича у Криму, аби не «накалять обстановку». Конкретизуйте: ви звинувачуєте у змові цих конкретних осіб – Авакова і Наливайченка? Вкажіть, з яких мотивів вони це зробили – це рішення окремих фізичних осіб; це спроба «отжать» гроші у Януковича; чи це – партійне рішення, бо опозиція дуже не хотіла, щоб Янукович почав давати свідчення в Україні?


– Я відповідаю на ваше запитання так: це – перше, друге і третє!


– Я правильно зрозуміла, ви звинувачуєте Авакова і Наливайченка?


– І Турчинова, я кажу про конкретних людей.

Крім того, пан Кармазін зробив заяву, що сьогодні, в умовах, коли у східних регіонах триває війна, пропонувати там децентралізацію влади – це злочин, і ті, хто її пропонують, злочинці. «ТелеграфЪ» запитав:


– Пане Кармазін, децентралізацію влади обіцяє східним регіонам Президент, те саме обіцяє прем’єр. Вони злочинці? Крім того, децентралізації влади на місцях вимагають нардепа Єфремов, Симоненко, Царьов. Вони злочинці?


– Треба розділяти поняття децентралізації влади і децентралізації фінансів. Децентралізація фінансів цілком можлива, вона на часі, райони мають отримати власні кошти. Для цього потрібно лише внести зміни до Бюджетного Кодексу, навіть не треба переписувати Конституцію. Але забирати зараз, коли йде війна, повноваження виконавчої влади неможливо! Не можна, щоб у нас в Україні утворилися удільні князівства. Тут навіть не Президент винен, він ще не представив свою схему децентралізації. Гірше зробив прем’єр Яценюк – він вже пообіцяв, що відбудуться вибори місцевих адміністрацій! Ви знаєте, про що це свідчить?!


– Мабуть, про те, що відбулися переговори з Ахметовим і Єфремовим, і влада гарантує їм збереження їхніх «князівств».


– Я вам скажу, про що це свідчить! Це – виконання партійних вказівок, які давали на той випадок, коли президентом стане не той, хто їм треба! Тоді ось тобі децентралізація влади на місцях, і тоді твоя президентська влада нічого не варта!

Теги: Кармазин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх