День дитячої книги у Кременчуці

2.04.2014, 17:37 Переглядів: 2 739

День дитячої книги у Кременчуці

 

Молодшим читачам презентували нові яскраві книги – подарунок благодійного фонду «Джерело Дніпра»

2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Цього дня народився відомий датський казкар Ганс Крістіан Андерсен – і тепер щороку в дитячих бібліотеках згадують автора, відомого не одному поколінню читачів, та популяризують читання.

Нові яскраві книги з’явилися цього дня на полицях Центральної дитячої бібліотеки імені Торубари.  Серед них – і казки самого Андерсена та інших авторів, і художні твори класиків та сучасних письменників, і дитячі детективи, і довідники та ілюстровані енциклопедії, а також книги з основ декоративно-прикладного мистецтва – можна навчитися робити гарні та корисні речі своїми руками. Понад 450 нових книг подарував цього разу бібліотеці Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра». Постійні спонсори дитячої бібліотеки завжди у цей день приходять на свято дитячої книги не з порожніми руками – усього за 9 років співпраці подаровано близько 4,5 тисячі книг.

Адресуючи вітальне слово читачам, Почесний Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимир Матицин висловив сподівання, що кожна дитина обов’язково знайде у бібліотеці свою книгу. Адже від того, що читає дитина, залежить, якою вона буде.

 

- Завдяки таким небайдужим людям ви можете прочитати нову літературу, - зазначила бібліотекар Олена Гудзенко, подякувавши спонсорам.

 

До речі, долучитися до акції «Подаруй бібліотеці книгу» може кожен кременчужанин – усю літературу у бібліотеці приймають з вдячністю.

Школярі-третьокласники, які завітали на свято дитячої книги, дізналися про бібліотечні новинки з відеопрезентації – мультимедійне обладнання та великий екран, до речі, теж свого часу подарував Фонд. Працівники бібліотеки та їхній директор Валентина Русакова йдуть у ногу з часом: опановують нові технології та форми роботи. З дитячою бібліотекою можна подружитися ВКонтакте, є й своя сторінка у мережі Інтернет. А під час канікул на великому екрані для читачів бібліотеки влаштовують покази мультфільмів.

- Завітайте до нас самі, приводьте друзів, а ми, бібліотекарі, допоможемо вам зорієнтуватися, щоб кожен вибрав те, що до вподоби, - заохочували дітей  працівники закладу, де живуть книги.

 

Дитяча бібліотека вже виховала вдячних та уважних читачів, які вміють розповісти іншим про книги, цікаві їм самим. Так, нині триває конкурс «Кращий читач України». Переможницею обласного етапу стала Оля Козловська, учениця 6-Б класу школи №28. Дівчина представила читачам бібліотеки презентацію за книгою Джоан Роулінг «Гаррі Потер та келих вогню». Оля поїде на всеукраїнський етап конкурсу, що відбудеться у Львові.

Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх