Автомобилисты требуют руководство страны публично отказаться от поднятия акцизных сборов с бензина и дизтоплива (ОБРАЩЕНИЕ)

4.09.2013, 10:46 Переглядів: 7 351

Украинцы не хотят решать проблемы "Укравтодора" за свой счет



Украинские автомобилисты не хотят решать проблемы "Укравтодора" за свой счет. Они требуют от руководства страны публично отказаться от поднятия акцизных сборов с бензина и дизтоплива. Обращение к Президенту Януковичу, Премьер-министру Азарову и председателю ВРУ Рыбаку на данный момент подписало 4460 автомобилистов и перевозчиков со всей Украины. Свои подписи поставили уже более двух десятков кременчужан.

 

Текст обращения (оригинал)

 

Президенту Януковичу, Прем’єр-міністру Азарову, Голові ВРУ Рибаку

 

Звернутись до вас нас примусило наполегливе лобіювання “Укравтодором” підвищення акцизів на нафтопродукти. Відповідні законопроекти неодноразово подавались уряду та є зареєстрованими у Верховній Раді України. Мова йде про підвищення акцизів щонайменше вдвічі, що неминуче призведе до подорожчання літра пального на 2,5-3 гривні. Це не лише вдарить по кишені кожного автовласника, але й призведе до зростання цін на основні групи споживчих товарів.

 

Свою ініціативу “Укравтодор” обгрунтовує необхідністю збільшення надходження коштів на ремонт та будівництво автошляхів, які перебувають у вкрай незадовільному стані. З такою оцінкою стану українських доріг складно не погодитись. Проте залишається незрозумілим метод вирішення цієї проблеми. За даними Державної служби статистики близько 40% всього пального в Україну завозиться контрабандою.

 

В результаті цього, відповідно до оцінок Міністерства доходів та зборів, надходження до бюджету від акцизного збору з бензину та дизельного пального скоротились на 36%. Обсяги контрабанди пального не залишають місця для сумнівів. Очевидно, що про існування цієї злочинної схеми добре відомо як в Адміністрації Президента, так і в Кабінеті міністрів України.

 

Ініціатива по підвищенню акцизів на пальне фактично спрямована на те, щоб коштом українських автомобілістів компенсувати втрати державного бюджету від його масштабного розкрадання контрабандистами. Нахабність такого кроку не може залишити нас байдужими. У зв’язку з вищевикладеним ми, українські автомобілісти та автоперевізники, вимагаємо публічно відмовитись від підняття акцизних зборів з бензину та дизельного пального та негайно припинити контрабанду пального. У випадку ігнорування наших вимог ми будемо змушені в повній мірі скористатись нашим конституційним правом на акції громадянської непокори.

 

ПОДПИСАТЬСЯ ПОД ОБРАЩЕНИЕМ МОЖНО ЗДЕСЬ

Автор: editor Джерело фото: avtocentre.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх