У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка

11.06.2013, 11:01 Переглядів: 3 626

 

Медіа-центр «Репортер» та журналісти кількох кременчуцьких газет вручили нагороди учням і студентам, що брали участь у Конкурсі молодих журналістів памяті Вадима Бойка

 

 

У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка

У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка. Конкурс традиційно оголошувався 14 лютого, в день загибелі народного депутата від Кременчука, старшого редактора студії «Гарт» УТ-1 Вадима Бойка. Саме його особистості та творчості було присвячено заходи, що відбулися цими днями в конференц-залі Кременчуцького Національного університету імені Михайла Остроградського.

 

Учасники заходу спочатку вшанували память журналіста хвилиною мовчання. А потім переглянули сюжет про спробу штурму литовського телецентру в січні 1991 року. (Коли громадяни Литви стали на захист незалежності своєї держави). Окрім литовських подій у передачі Вадима Бойка йшлося про спробу цензури на українському телебаченні, про те, що колектив студії «Гарт» оголосив страйк через те, що «литовський» сюжет не пускали до ефіру (До речі, саме за цей сюжет Вадим Бойко був нагороджений найвищою нагородою Литовської держави. Правда, уже посмертно).

 

Своїми спогадами про Вадима як журналіста і народного депутата першого скликання українського парламенту поділився Олександр Урін, в 90-ті - довірена особа народного депутата, а нині - доцент кафедри педагогіки, психології та філософії КрНУ ім.М.Остроградського. Він же вручив свої авторські підручники з політології двом учасникам конкурсу, чиї роботи також були присвячені вшануванню життєвого шляху іншим людей.

 

Підручники з дарчим підписом автора дісталися учневі Кременчуцької спеціалізованої школи №10 Миколі Литвиненку за портрет жінки-ветерана Великої Вітчизняної війни «Навчитися бачити та пам'ятати», а також вихованці «Клубу юних кореспондентів» Будинку дитячої та юнацької творчості Катерині Косенко за замітку про колишнього директора медколеджу під назвою «Людина-Сонце»

 

Найбільше ж балів журі, що складалося з восьми журналістів провідних кременчуцьких газет, віддало роботі «Заробіток на чужому лиху», автор – Тетяна Пидорина. Вона отримала від організатора конкурсу – громадської організації Медіа-центр «Репортер» першу премію в розмірі 500 гривень.

 

Цього року до нагород медійників долучилася Асоціація керівників малого та середнього бізнесу, що суттєво підвищила призовий фонд. Тож керівник Асоціації, депутат Кременчуцької міської ради Віктор Бугайчук вручив власні грошові премії:

 

за перше місце – тисячу гривень отримала Тетяна Пидорина та її стаття «Заробіток на чужому лиху»,

за друге місце – 500 гривень – Вікторія Забара та її замітка «Обережно: нас оточує середовище!»,

за третє місце – 250 гривень – Микола Литвиненко за нарис «Навчитися бачити та пам'ятати».

 

Втішні призи від Тамари Поясок, завідувача кафедри педагогіки, психології та філософії КрНУ, отримали також учасники конкурсу Світлана Глушич, Альона Калішевич та Лілія Самолюк.

 

Редакції кременчуцьких газет, що входили до складу журі, за традицією нагородили власними призами тих учасників, роботи яких їм найбільше сподобалися.

 

Олександр Курилов, головний редактор газети «Програма Плюс» вручив дві премії по 250 гривень двом учасницям – Вікторії Забарі (за матеріал «Обережно: нас оточує середовище!») та Анні Григорян (за замітку «Вірменська квітка на кременчуцькому рушникові»).

 

Від імені колективу газети «Кременчуцька Панорама» її головний редактор Інна Данилейко також відзначила роботи учасників конкурсу подарунками. Годинники з фірмовим логотипом газети отримали Микола Литвиненко за нарис "Навчитися бачити та пам'ятати", а також Анастасія Лисенко за філософські роздуми «Я часто задумываюсь о смысле жизни».

Також флешки від «Кременчуцької Панорами» отримали школярі: Христина Сачко, Катерина Косенко, Яна Димура та Анна Замковська. Редакція також відзначила працю керівника творчого обєднання «Клуб юних кореспондентів» Будинку дитячої та юнацької творчості Тетяну Міхасьову.

 

Спеціальний подарунок – іграшку - симпатичного медведика отримала від випускового редактора газети «Кременчуцький Телеграф» Олега Булашева наймолодша учасниця конкурсу – 12-річна Карина Срібна.

 

Медіа-центр «Репоритер» висловлює щиру подяку колегам-журналістам, а також адміністрації КрНУ ім..Михайла Острогадського, доктору філологічних наук К.Л.Сізовій та усім, хто допомагав в організації конкурсу.

 

 

У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка

 

У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка

 

У Кременчуці вдесяте вручили премію молодим журналістам пам’яті Вадима Бойка

Автор: Юлія Билина Фото: Александр Гринченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх