Без каштанів, проте з двома тисячами тюльпанів

5.04.2013, 10:07 Переглядів: 1 562

Без каштанів, проте з двома тисячами тюльпанів
Згідно з даними тендеру, цього року в місті висадять:

Без каштанів, проте з двома тисячами тюльпанів

Фірма, пов’язана з Погрібним і Кушніром, продасть місту квітів на 1,5 мільйона гривень


Директор КП «Благоустрій Кременчука» Іван Богдан вважає, що ціна зеленої продукції доволі прийнятна, але «ТелеграфЪ» знайшов кілька фірм, які пропонують саджанці вдвічі, а то й втричі дешевше.

 

Комунальне підприємство «Благоустрій Кременчука» купить у ТОВ «Голландські троянди» дерев, розсади та квітів на 1,5 мільйона гривень. Днями, після проведення тендеру, була підписана відповідна угода. Згідно із домовленостями, з березня по листопад ТОВ «Голландські троянди» має поставити місту листяні, хвойні дерева і чагарники, а також квіти, повідомляє сайт nashigroshi.org з посиланням на «Вісник державних закупівель». Фінансувати озеленення будуть за кошти місцевого бюджету.


Директор КП «Благоустрій Кременчука» Іван Богдан вважає, що вартість продукції в ТОВ «Голландські троянди» доволі прийнятна. А також заперечує, що тендер проводили конкретно під цю фірму, бо, мовляв, у ньому брала участь ще й компанія «Квіткова країна».


Щодо останньої, нагадаємо, що минулого року вона вже вигравала тендер на поставку КП «Благоустрій Кременчука» саджанців, але тоді «ТелеграфЪ» з’ясував, що на деревах ця фірма не спеціалізується. Насправді саджанці поставляла давно відома фірма «Гарди», наближена до першого віце-мера.


– Ми перед тендером моніторили всі ціни. Тепер отримаємо посадковий матеріал, висадимо... Зараз необхідно посадити 48 тисяч квітів, 9,5 тисяч дерев і кущів, – каже пан Богдан.


У відповідь на запитання журналістів, чи не занадто дорогу продукцію він купує, Іван Богдан запропонував порівняти ціни з пропозиціями інших продавців. Що ми й зробили. І перше, що знайшли – набагато дешевші саджанці берези. У ТОВ «Голландські троянди» місто купуватиме їх по 75 гривень. Скориставшись інтернетом та поспілкувавшись безпосередньо з продавцями, ми з'ясували, що в Олександрії приватний підприємець Лаврусенко продає саджанці берези по 35 грн. А в ПП «Цуренков», що в Дніпропетровській області, вони взагалі коштують 15-20 грн. Переглянувши не одну сторінку пропозицій у сусідніх містах, стало зрозуміло, що вартість саджанця берези не перевищує 40 гривень. При цьому підприємці кажуть: довезти дерева до Кременчука можна без проблем. Це обійдеться максимум у 600 гривень, що не дуже позначиться на ціні.


Наостанок ми зателефонували безпосередньо в ТОВ «Голландські троянди». Там саджанці берези нам запропонували по... 60 гривень. А не по 75 гривень, як купило місто. При цьому менеджер люб’язно повідомила: якщо замовимо більше 600 саджанців, нам дадуть гарну знижку. Чому «Благоустрій Кременчука» не отримав ні знижки, ні саджанців по 60 грн, можна лише здогадуватися...

Без каштанів, проте з двома тисячами тюльпанів

Як стало відомо, наразі міський голова Олег Бабаєв, побачивши, що справа озеленення набуває ознак скандалу, пообіцяв у ній розібратися.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх